maanantai 1. elokuuta 2016

Jalustin.net postaushaaste: Puolesta vai vastaan?

Ennen kuin luet tämän postauksen, muista että nämä ovat minun mielipiteeni ja kaikki saavat tehdä ihan omalla tavallaan :) Näihin oli muuten todella vaikea valita 'puolesta' vai 'vatsaan', kaikista asioista minulla ei edes ollut oiekin mielipidettä.

Hevosen tulisi liikuttaa päivittäin.

Puolesta. Aina ei tarvitse satulaa laittaa selkään, mutta vähintään ihan vain kävelylenkille. Tietysti jos hevonen on ulkona aamusta iltaan ja kävelee isossa tarhassa/laitumella, asia voi olla eri. Tämä on myös hyvin hevoskohtaista, joillekkin hevosille ei sovi vapaapäivät.

c. isä

Lämppärit sopivat vain ravureiksi.

Vastaan. Lämppärit ovat hevosia siinä missä muutkin, miksi eivät sopisi muuhun kuin ravaamiseen?Kirjoja lukemalla ei opi ratsastamaan.

Tähän ei mielestäni ole "oikeaa" vastausta. Kyllä lukemalla jotain oppii, mutta pitää kuitenkin ratsataa ihan oikealla hevosella että pystyy oppimaan kunnolla.

Satulavyö tulisi kiristää hitaasti asteittain.

Puolesta. Ainakin minä kiristän satulavyön aina yhden reiän kerralla.

c.Isla Hällström

Hevosten tulisi saada tarhata ja laiduntaa laumoissa.
Puolesta. Tämäkin on toki hevoskohtaista, jotkut eivät vain voi tarhata muiden kanssa. parasta tietysti olisi jos hevonen saa tarhata laumassa, laumaeläimiä kun ovat.


Selkään tulisi aina nousta hevosen vasemmalta puolelta.

Puolesta. Se vain "kuuluu asiaan".  Hevosta yleensä talutetaan myös vasemmalta puolelta. Yleesnä iste olen noussut Ettanin selkään jakkaralta kun sen verran korkea on, joten jalustinhihnat eivät kauheasti kulu siinä.


Hevosta hoidettaessa tai varustettaessa hevosen tulisi olla aina kiinni.

Puolesta. Minä yleensä pidän hevosta kiinni, ainakin Ettania sillä se häslää yleensä niin plajon, pysyy rauhallisena jos laittaa sen narulla kiinni. Tietenkin on niitä vetopaniikkisia hevosia joita ei pysty sitomaan kiinni. Tämä on sellainen asia jonka omistaja päättää itse, minulla ei sinänsä ole väliä onko hevonen kiinni vaiko ei.


Vain kisatulosten perusteella voi sanoa, minkä tasoinen ratsastaja on.

Ehdottomasti vastaan. Voi olla että ratsastaja on aina mokannut kisoissa eikä täten pystynyt näyttämään taitojansa, tai sitten ratsastaja ei edes halua kisata. Voi myös olla että kisoissa ratsuna on toiminut joku nuori/villi/vaikea hevonen, se nimittäin vaikuttaa kisatulokseen huomattavasti.


Mitä rikkaampi on sitä pidemmälle ratsastuksessa on mahdollista päästä.

Valitettavasti puolesta. Näin se taitaa mennä, jos ihan huipulle haluat niin sinulla tääytyy olla rahaa jolla ostaa hevosia. Tietysti tässäkin asiasta löytyy poikeukkisa, mutta ne ratsastajat ovat saaneet paljon sponsoreita. Tai jos sanottaisiin vaikkapa näin, että jos on pajon rahaa niin pääsee helpommin korkeammalle tasolle jos vertaa siihen että ei ole paljon rikkauksia perheessä.


Se, miten korkeita esteitä hyppäät, ei kerro siitä, miten hyvä ratsastaja olet.

Puolesta. Esteratsastuksessa ei ole tärkeintä se mitä esteen päällä tapahtuu, vaan se mitä tapahtuu esteiden välissä. Tietysi jos menet 130cm luokkia puhtaasti niin voi ehkä todeta että olet ihan hyvä ratsastaja.
Ennen oman hevosen ostoa ratsastajalla tulisi olla kokemusta joko vuokra- tai ylläpitohevosesta.

Vatsaan. Ei välttämättä. Jos olet ostamassa ensimmäistä omaa hevosta vain itsellesi, silloin vuokra tai yp hevosta olisi eihkä hyvä harkita.


On tiputtava vähintään 100 kertaa, ennen kuin voi sanoa itseään hyväksi ratsastajaksi.

Vastaan. Tämä on mielestäni aina ollut todella tyhmä sanonta. Jos on hyvä tasapaino eikä ratsasta ihan täysin rasavilleillä hevosilla niin ei ehkä tipu niin usein. Enim. minä olen ratsastanut 8 vuotta ja en ole tippunut kuin n. 8 kertaa, vaikka viimeiset 4 vuotta olen ratsastanut vähintään 2 kertaa viikossa. Tietysti ymmärrän tässä sanonnassa sen että tällä tarkoitetaan että kaikki tippuvat joskus eikä tippumisesta kannata lannistua, se kuuluu asiaan.


Hevosenomistajan olisi hyvä välillä päästä ratsastamaan muillakin hevosilla kuin vain omallaan.

Puolesta. Tottahan se on, että ratsastaja kehittyy parhaiten ratsastamalla kaikenlaisia hevosia. Kaikki kuvat ovat minun ottamia joissa ei erillisesti luo esim "c. äiti"

9 kommenttia:

 1. Todella kattavia ja hyvin panostettuja vastauksia! Vitsi, sun blogi on ihan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tää kysymys ei nyt oikein liity tähän postaukseen, ja tätä kommentoinkin jo, mutta mikä malli sulla on tässä blogissa käytössä :D?

   Poista
  2. En ole varma mikä se on suomeksi, ruotsikis ainakin "vattenstämpel" eli suomennettuna "vesileima" :)

   Poista
 2. Hyvin perustellut vastaukset. Itse olen samaa mieltä melkeinpä jokaisesta kohdasta. :)

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs mekin ollaan samaa mieltä tosi monesta asiasta :D

  VastaaPoista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!