torstai 25. helmikuuta 2016

Cubas aka Basse

Nyt ei oloe tultu postailtua pitkään aikaan, olin koko viime viikon mummon luona enkä ratsastanut silllä viikolaa kertaakaan. Menin viime Tiistaina taas Silverillä, mutta siitä ei ole kuvia joten teen postaukses mielummin maanastain koeratsastuksesta. Lähdettiin siis Porvoon ratsutallin omistajan kanssa koeratsastamaan yhtä hevosta. Kuten otsikosta huomaa, hevosen nimi on Cubas. Sitä kutsuttiin aijemmin Pasiksi, mutta tallilla on jo Masi, Patu ja Masa niin Pasista tuli Basse.

Ensin vähän faktaa Bassesta: Hän on 10 vuotias Baltic Hannover ruuna Liettuasta. Säkäkorkeutta löytyy 166cm. Tasoltaan helppo A ja re 100cm.


Hoitaessa Basse oli melko rauhallinen, välillä sillä oli vähän jotain sanomista mutta ei sitten muuta.


Basse on aijemmi ollut ratsastuskoulussa, ja vauhtia ainakaan ei ollut liikaa. Askellajit olivat todella epämukavat, ainakin alussa. Laukka tuntui siltä että olisi laukannut paikoillaan koko ajan. Sitten kun otettiin raippa mukaan niin meno muuttui. Loppujen lopuksi Basse oli oikein kiva. Se oli tosi jäykkä kun sillä ei lähiaikoina oltu paljoa ratsastettu. Mutta tosiaan kun loppua kohden vetristy niin se oli oikein mukava.Basse säikkyi pari kertaa kun lunta tippui peilin päältä, mutta säikähdykset olivat pari nopeampaa askelta eteenpäin, eikä muuta. Eli täydellinen ratsastuskouluun.


Hyppäsin vain pari kertaa ihan pikkuriikkisen ristikon. Kun käänsi esteelle niin Basse rupesi kiihdyttämään. Ei mitenkään paljoa, mutta sen verran että sen tunsi. Ennen estettä Basse otti oudon miniaskeleen, mutta uskon että se johtui ainoastaan siitä että se oli niin jäykkä ja sitä ei ollut ratsastettu taika hypätty vähään aikaan.
Pia päätti ostaa Bassen, ja haimme sen jo seuraavana päivänä tallille. Eli tälläinen on ratsutallin  uusi asukas :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!