maanantai 14. syyskuuta 2015

Hyviä sekä huonja uutisia


Moi! Nyt minulla olisi hyviä sekä huonoja uutisia.

Aloitetaampa niistä hyvistä.

Minun tietokone on vihdoin tullut ja saatu valmiikis. Tämä on nyt ensimmäinen postaus tällä koneella.
Nyt vihdoinkin voin aloitaa videobloggaamisen, tehdä enemmän kuvia sekä postauksia.

Sitten toinen hyvä uutinen, ehkä viikko sitten Silver sain kaverin, nimittäin suokkitamma Elli. Hepat olivat viereisillä laitumilla, ja kun Elliä yritettiin ottaa sisään niin heidän oli pakko ottaa ponikin, nin kova hätä tuli ponille. Kokeiltiin sitten niitä yhdessä laitumelle eikä siinä ollut mitään ongelmaa, joten ne ovat nyt yhdessä laitumella.
Sitten niihin huonoihin uutisiin.
Viime viikolla oli estevalkku. Silver toimi ihan suht hyvin, mutta kielsi 80cm esteelle 3 kertaa. Ei samalle esteelle, vain kolmelle eri esteelle. Siitä heräsi sitten epäilykset. Silver ei ole koskaan kieltänyt, ja noin pinelle esteelle ponnistuspaikkakin oli aika hyvä. Silver on ollut jotenkin todella väsynyt ja on ollut todella laiska ratsastaessa. Pysähdellyt koko ajan. Laukan nostaminen ollut vaikeaa ja joskus jopa ravaaminen. Sitten se on puuskuttanut todella paljon. Vähän aikaa sitten tarkoituksena oli kirjoitaa tästä postaus, mutta enpä sitten ehtinyt joten se postaus jäi vain suunnitelmaksi.
 Olen kauan yrittänyt saada äitiä viemään Silver klinikalle, mutta äiti on luullut että kun kesällä on kuuma niin se vähän väsyy. Muta tämä estevalkku oli nyt sitten se joka sai meidät viemään poni viime viikolla vermoon tutkittavaksi. No, sieltä sitten löytyi lievä vatsasahaava. mutta se ei ollut ainoa asia. Nimittäin keuhkoitsa löytyi todella paljon limaa, jota ei saatu edes otettua pois "putkella" minkä he laittoivat sinne sieraimien kautta. He ottavat näytteen ja nyt odotellaan sitten tuloksia, toivottavasti he saavat selville mikä on aiheuttanut liman.

Tämä selitää aika paljon, puuskuttaminen johtuu limasta, ja vatsashaava voi hyvinkin myös johtua siitä.Silver on nyt jo viides hevonen talliltamme jolla on/on ollut lähiäikoina vatsashaava.

Tässä alhaalla on vähän kuvia viime viikon estevalkusta, kaikki kuvat ovat Hanna Juvosen ottamia, kiitos niistä :)
Tässä poni keiltääEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!