sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

16.7.16 - RiRa - 70cm ja 80cm - Minun ja Ettanin ensimmäiset kisat

 Ajattelin ensin tehdä MyDay videon, päätin kuitenkin että teen sen vasta ensi kisoissa jotka ovat viikon päästä Laaksossa. Nämä olivat kuitenkin meidän ensimmäiset yhteiset kisat, halusin keskittyä niihin kunnolla :)

Kisat alkoivat kello 11, joten ei ollut kauhean aikaista herätystä. Oltiin puoli yhdeksältä tallilla, vietiin kamat autoon ja lastattii hepat. Bella, Oonan hevonen tuli meidän kyydissä kisoihin. Oltiin joskus vähän vaille 11 Riihimäellä. Käytiin ilmottautumassa ja aloitin radan opettelemisen. Ensimmäinen luokka oli 60cm johon en osallistunut, minulla oli siis reilusti aikaa. Nixo, joka Ettanilla on käynyt jo parit kisat (niistä voit lukea tästä ja tästä) saapui paikalle, menimme laittamaan Ettanin kuntoon 70cm luokkaa varten. Itse laitoin kisakamat päälle ja lähdettiin kävelemään rataa. Arvostelu oli 367.1 (A2.A2). Perusratata koostui 8 esteestä, uusinnassa oli 4. Esteitä siis yhteensä 13. Hyppyjä oli yhteensä 15, sarja hypättiin niin perusradalla kuin uusinnassakin. Rata oli aika helppo muistaa.

Lähdin aika nopeasti verkkaan. Ettan oli aika jännittynyt ensin. Otimme parit verkkahypyt molempiin suuntiin. Lähdin numerolla 14.

Näytin kisa-areenalla Ettanille pari estettä, mm. trippelin. Sen jälkeen lähdin rauhassa kohti lähtölinjaa lähtömerkin saatuani. Ettan oli tosi jännittynyt ennen laukan nostoa, laukassa se rentoutui vähän. Ettan lähti heti innokaanna estettä päin kun huomasi että rata alkoi.
 Ettan oli aika hyvin avuilla, pari hyppyä olivat vähän hankalia, pääsimme kuitenkin todella helposti yli, korkeus kun ei mikään päätä huimaava ollut. Kaikille esteille askel ei oikein sopinut, mm. esteelle nr. 4 ja esteelle 11a tuli liian lähelle. Este mitä oltiin etukäteen ajateltu että voisi helposti tippua oli nr. 5, "näkymätön" pysty. Siitä päästiin kuitenkin helposti yli. Päästiin aika helpolla uusintaan. Unohdin kuitenkin kääntää este nr. 9 jälkeen tiukemmin este nr. 10, joten menin todellas pitkän tien. Tämä oli siis vahinko, tuli pieni ajatuskatkos enkä ollut varma mihin olin menossa.. Loppurata sujui ongelmitta ja lopputulokseksi 1 aikavirhe, josta oltaisiin vätytty jos olisin muitanut kääntää :p  Rata oli muuten aika hyvä, loppujen lopuksi kuitenkin olen oikein tyytyväinen ensimmäiseen suoritukseemme.Luokassa oli lähtiöitä yhteensä 25, 7 sijoittui. Oltiin Ettanin kanssa tuloslistalla yhdeksänsiä. Vaikka olisin muistanut kääntä niin en olisi sijoittunut, enintään ollut kahdeksas, ensimmäinen ei sijoittuja. Tässä luokassas tuli yhteensä yhdeksän hylkyä ja kahdeksan 0-0 suoritusta.

Lähdin toisessa luokassa vasta numerolla 35 (/38). Radan kävelyn jälkeen ehdin hyvin jäädä katsomaan luokan alkua ja miettimään rataa. Tässä luokassa oli siis eri rata kuin ensimmäisessä. En osaa oikein sanoa mikä rata oli helpompi, molemmat olivat aika samanlaisia. Omasta mielestä oikein hyvät radat. Tässäkin luokassa oli sama arvostelu ja yhteensä 13 estettä ja 15 hyppyä.
Ettan oli verkassa ensin vähän nukuksissa mutta kun sen sai herätettyä niin se oli jo paljon parempi kuin edellisessä verkassa. Verkka oli aika tapahtumarikas, meidän päälle melkein ratsastettiin kerran. Toinen ratsukko tuli esteen, huono hyppy ja ratsastaja menetti tasapainonsa. Hevonen lähti kaahaamaan esteen jälkeen ja juoksi suoraan meitä päin. Me siis käveltiin uralla. Ratsataja ehti onneksi kääntä hevosensa, eihän se ollut kuin parista sentistä kiinni että oltaisiin törmätty.. Ettan ei ollut kuitenkaan moksiskaan, jatkoi rauhallisesti kävelemistä.

Kun odotimme vuoroamme ja käveltiin verkka-alueella pitikin ohjin yhden ponin perässä, poni yhtäkkiä hypähti ilmaan ja ratsastaja tippui suoraan Ettanin eteen. Ei se siitäkään sanonut mitään, pysähtyi ja katseli ihan rauhallisena kun ratsastaja otti ponin kiinni..

Radalle menin rennommin mielin, eka luokka jopa jännitti vähän, joka on minulle aika harvinaista, etenkin 1 tason kisoissa. Varmaan johtui siitä että se oli minun ja Ettanin ensimmäinen yhteinen luokka. Toisaalta se voi olla myös siksi että en ole estekisoissa ollut melkeen vuoteen.

Ennen omaa suoritusta näytin Ettanille "näkymättömän" etseen, joka nyt oli tietenkin noussut. Kun sain lähtömerkin niin otin pitkän lähestymisen ensimmäiselle esteelle. Ensimmäinen este sujui hyvin, paikka oli hyvä ja hyppy oli hyvä.


 Esteen jälkeen oli kaarre oikealle. Ettan vaihtoi vasempaan laukkaan ja korjasi vain etujalat joten tultiin kaarre ristilaukassa. Kun suoristin seuraavalle esteelle niin Ettan korjasi etujalat takaisin vasempaan laukaan joten tultiin vasemmassa laukassa toiselle esteelle. Askel osui hyvään kohtaan ja päästiin hyvin yli. 

Seuraava este oli tämä näkymätön este samalla linjalla kun edellinen este. Laskeudettuani edelliseltä esteeltä laskin kuusi askelta kolmoselle, askel osui hyvään kohtaan ja se linja meni oikein hyvin. Seuraava oli sitten yhden askeleen sarja. Siinä ei ollut mitään ongelimia, Ettanin kanssa on melkein helpointa mennä juurikin yhden askeleen sarjoja kunhan saa askeleen hyvin ensimmäiselle esteelle. 


Sarjan jälkeen oli heti sujuvat kahdekasan askelta seuraavalle esteelle joka oli punainen okseri jonka alla oli valkoinen portti. Siihen otin uuden lähestymisen eli en laskenut askelia sarjalta. Tämäkin este sujui oikein hyvin. 

Seuraavana oli trippeli lävistäjälinjalla. Sillekin löytyi ponnistuspaikka todella hyvin. Tämän jälkeen oli vielä kaksi estettä perusradalla. Este nuomero seitsemän oli sininen pysty missä oli portti alla. Siihen tultiin ihan hyvään paikkaan enkä mitään oneglmia ollut ponnistuspaikan löytämisessäkään. Jostain syystä Ettan ei vain nostanut takajalkojaan ja otti puomin mukaansa. 
 Kuulin kolauksen ja jäin kuuntelemaan tippuiko este joten keskittyminen herpaantui hieman jonka seurauksena tuli vähän laatikkomainen hyppy viimeiselle esteelle. Paikka oli ihan hyvä, vauhti tyssäsi ennen estettä ja Ettan hyppäsi ison loikan esteen yli. En ole oikein varma mistä se johtui, ehkä en pitänyt jalkoja kiinni loppuuna saakka? Ei siinä sitten mitään, mentiin rauhassa maalilinjan yli, siirsin raviin ja tein ravivoltin odottaessani että portti avattaisiin.

80cm rata meni omasta mielestä paljon paremmin kuin edellinen luokka, ainakin Ettan tuntui paljon paremmalta ratsastaa ja paikat osuivat hyvin. Aina tietysti harmittaa jos saa sen 4virh.p, olisin tietysti meielelläni ratsastanut uusinnan. No, nämä olivat ensimmäiset kisat ja tänne ei tultu sijoituksia hakemaankaan. Oiekin tyytyväinen siis ratoihin ja etenkin hevoseen ♥

Tässä luokassa lähti 38 ratsukkoa ja 10 sijoittui. Tässäkin luokassa tuli paljon hylkyjä, yhteensä 11. Oltiin Ettanin kanssa tuolslistalla numerolla 21.


Katsoimme vielä Oonan ja Bellan 90cm radan mistä he saivat hienosti tuplanollan ja neljännen sijan. Sen jälkeen lastasimme hepat ja lähdettiin Porvoota päin.


En ollut aiemmin käynyt Riihimäen raviradalla, tykkäsin kyllä. Rata oli aika helppo muistaa. Verkka oli tosi hyvä kun oli erikseen vasempaan ja oikeaan suuntaan. Kaiuttimet toimivat hyvin ja se oli todella hyvä että kisa-areena ja verkat olivat lähellä toisiaan. Tänne voin tulla mielelläni jatkossakin kisoihin :)9 kommenttia:

 1. Olipas harmillinen pudotus, mutta muuten kyllä oikein siisti rata :) Mulla kävi ihan samanlainen moka tänään radalla, ja unohdin kääntää lyhyemmän tien uusinnassa. Onneksi näitä kisoja kuitenkin tulee tässä kesän aikana :) Missä tuolla muuten seuraava ratsukko odottaa vuoroaan? Onko kauhean kaukana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, ihan kivasti kyllä näitä kisoja nyt on. RIihimäen kisoissa seuraava ratsukko odottaa vuoroaan kisa-areenalla, siinä on sitten aikaa vähän tutustua esteisiin, pitää vain varoa että ei jää alle :) Se joka valmistautuu areenan ulkopuolella odottaa portilla :)

   Poista
  2. Okei :) Ehkä mekin sitten uskalletaan tulla sinne seuraaviin kisoihin :)

   Poista
 2. Tosi kivalta teidän meno näyttää! Ettan näyttää niin kivalta hevoselta♥o♥

  VastaaPoista
 3. Teillä meni kyllä hienosti! Bongasin meidät ekasta kuvasta Ettanin takaa! :D

  VastaaPoista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!