keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

24.7.16 - Lahden Ratsastajat - 70cm ja 80cm sekä meidän ensimmäinen 90cm (80cm uusinta)

En tällä kertaa kirjoita niin pitkää postausta, minulla on nimittäin näytettävänä myös yli 10min MyDay tapainen video kisapäivästä. Se on myös syy siihen että tämä postaus myöhästyi pari päivää.. Videon lataamiseen kesti nimittäin aika monta tuntia..

Islan oli tarkoitus osallistua ponin kanssa samoihin luokkiin mutta poni olikin epäpuhdas joten Ronja meidän tallilta tuli hevosensa Vifan kanssa Islan ja Silverin tilalle.

Ei ollut aikaista lähtöä tälläkään kertaa, Takkulassa järjestettiin nimittäin shettis- ja vuonohevosmestaruudet joten aamulla oli paljon pikkuluokkia. Lähdettiin tallin pihasta hevosten kanssa n. kl.10.

Kun saavuttiin kisapaikalle niin meillä oli paljon aikaa. Mentiin opettelemaan rataa ja katsomaan kisoja. Luokissa oli eri radat. Tai oikeastaan perusradan radat olivat peilikuvia toisilleen.

Menin ajoissa, ennen radankävelyä kävelemään Ettanin kanssa. Radankävelyn jälkeen menin verkkaan. Tässä vaiheessa on pakko sanoa että verkka oli todella huonosti järjestetty. Verkassa oli nimittäin vapaa suunta. Siellä oli yksi pysty ja kaksi okseria. Uran ja okserin välistä mahtui vain yksi hevonen, este oli niin lähellä uraa. Siellä oli siis todella hankala verkata ja piti olla koko ajan valppaana ettei tulisi törmäyksiä. Pari kertaa joku meinasi jäädä allemme kun tultiin okseri ja joku ratsasti suoraan esteen taakse. Tälläinen verryttely voisi yomia esim. 3 tason kisoissa, mutta 1 tason kisoissa.. Sitäpaitsi verkassa oli paljon lapsia ja ratsastajia joilla ei paljon kisakokemusta vielä ollut.

Kuitenkin, verkattiin niin hyvin mitä pystyttiin ja lähdettiin radalle. 70cm luokassa arvostelu oli 367.1. Tässä luokassa oli 22 lähtöä ja minun starttinunmeroni oli 14.

kauniit etujalat, eikös?
Perusrata meni oikein hyvin. Päästiin siis uusintaan ilman ongelmia. Uusinnan ensimmäiselle esteelle tuli heti epäonnistunut hyppy. Tultiin ihan hyvään paikkaan, oletin että hevonen lähtisi siitä mutta ettan päätti vielä ottaa miniaskeleen ja siitä seurasi sitten outo hyppy. Ainoastaan uusinnan viimeiselle esteelle tultiin hyvin, muille tultiin ihan pohjaan. Ettan oli pohkeen takana ja raskas ratsatsaa. Luulen että se johtui siiitä että oli niin kuuma, hiostava ilma ja hevonen väsyi.


Perusradalla Ettan oli todella innokas mutta kuitenkin hyvä ratsastaa, kuunteli pidätteet ja pysyi lyhyeenä.

Loppujen lopuksi oltiin luokassa ensimmäisiä ei sijoittuneita eli 7/22. Sinänsä tuo ei haittaa, emme olisi tuosta radasta ansainneet ruusuketta. Jos uusintaan olisi saatu parempi tempo ja eteenpäivpyrkimys, Ettan olisi ollut pohkeen edessä niin oltaisiin varmaan sijoituttu.


 80cm meni sitten jo paljon paremmin. Ettan oli hyvin pohkeen edessä ja hypyt osuivat hyviin paikkoihin. 80cm luokassa arvostelu oli AM5 ja perusradalla oli vain 8 estettä. Lähdin tässä luokassa numerolla 23. Radalle lähdettiin hyvällä fiiliksellä puhdasta suoritusta hakemaan. Ensimmäiset kolme estettä menivät ihan ongelmitta, neloselle tuli ehka hieman lähelle, ei kuitenkaan pahasti.


melonieste, monelle hevoselle jännittävä paikka Päästiin siis läpi puhtaasti eli seuraavana vuorossa oli uusinta joka oli 90cm. Verkassa ei otettu kuin pari hyppyä jotkan meni super hyvin. Lähdettiin hyvillä mielin radalle. Siinä kävi sitten niin että ensimmäinen, vaalea este tippui. Tämä oli kyllä tällä kertaa ihan hevosen oma moka, se ei vain hypännyt tarpeeksi korkealle ja otti puomin etujaloilla alas. Voi olla että se ei hahmottanut esteen korkeutta kunnolla, juurikin "läpinäkyvät" esteet ovat Ettanin heikkous.


Ykkösesteen jälkeen tehtiin tiukempi tie kakkoselle, Ettan ei oikein kääntynyt joten ajauduttiin ihan vasempaan reunaan mutta päästiin kuintenkin hyvin yli. Kolmosesteelle sensijaan tuli taas todella outo hyppy, tultiin ehkä vähän lähelle ja Ettan joutui hyppäämään aika korkealle ylöspäin. Tämä hyppy näkyy myös videolla. Kaksi viimeistä estettä, Viroeste ja suomitrippeli sujuivat ongelmitta. Lopputuloksena oli siis 4virh.p. Lopullinen sijoitus oli 14/32. Ronja ja Vifa sijoittuivat tässä luokassa viidenneksi.Kisat oli muuten tosi hyvin järjestetty, ainoa miinu oli juurikin tuo verkka.. Muuten oli kyllä tosi kivat kisat, kiitos järjestäjille!

80cm radan video: <linkki>

Muista radoista näkyy pätkiä MyDay videossa. Jos teitä ei kiinnosta katsoa koko video niin olen laittanut videon kuvaukseen ajat mistä voi klikata niin pääsee siihen kohtaan mihin haluaa. Huonosti selitetty, tajuatte kun menette itse sinne :)
<linkki>


Ihan hyvä fiilis jäi radoista, lissä treeniä vain niin ei kestä kauaa niin päästään nousemaan luokissa! :)

4 kommenttia:

  1. Kiva, että teillä meni hyvin! Tuo video oli tosi kiva, niitä olisi kiva katsella useamminkin! :D

    VastaaPoista
  2. Hyvinhän teillä näytti menevän :) Harmittava pudotus tuossa uusinnassa :/

    VastaaPoista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!