lauantai 9. heinäkuuta 2016

Ettan treenaa ravissa hyppäämistä

Ettanilla ei ole kauheasti hypätty ravissa, uskaltaisin jopa sanoa että sillä ei ole melkein hypätty yhtään ravissa. Puomejakaan se ei ole tehnyt, ainakaan ravissa.

Kun koeratsastin Ettanin ensimmäistä kertaa, minun piti ensin hypätä ristikko ravissa. Omistaja sanoi että hän ei tiedä osaako se hypätä ravissa. Hyppäsipä kuitenkin, ihan hyvin.Täällä Suomessa ollaan sitten huomattu että puomit ovat Ettanille ihan uusi juttu, varsinkin jos pitäisi mennä ravissa. Myöskin ravilähestymiset ovat tuottaneet vaikeuksia. Se on ihan hämmentynyt eikä oikein tiedä mihin sen pitäisi pistää kavionsa.. Otin parin ratsastuksen aiheeksi juurikin puomien ja kavalettien ylittämistä ravissa.

Torstaina minulla oli vain vihreä puomi käytössä
Torastaina minulla oli ainoastaan yksi puomi kentän keskellä sillä tavalla että jos olisit mennyt rata poikkisuuntaa leikkaa niin olisit mennyt sen yli. Siinä tein sitten kahdeksikkoa, puomi sen keskipisteenä. Aluksi kevyeessä ravissa. Alussa me enemmänkin kompuroitiin puomin yli, Ettan ei oikein tiennyt mihin laittaisi jalkansa. Hetken päästä alkoi jo sujua paremmin.
Kun siirryin harjoitusraviin niin alkoi "hyppiminen". Ettan yritti siis aina hypätä puomin yli, ja sen jälkeen nosti laukan. Otin taas kevyeessä ravissa puomin pari kertaa onnistuneesti ja sen jälkeen kokeiltiin uudestaan harjoitusravia. Tehtiin samaa kaavaa kunnes puomin ylitys sujui myös harjoitusravissa. Sen jälkeen nostin laukan. Olin edelleen samalla kahdeksikolla, vaihdoin aina laukan puomin ylityksessä. Tämä oli Ettanille mieluisa tehtävä ja se rentoutui kivasti laukassa.Pitäisi viel oppia että puomin yli ei tarvitse hypätä.. :D

Tein myös kahdeksikkoa laukassa sillä tavalla että ylitetiin puomi aina vinosti. Ensin Ettan meinasi melkein mennä puomista ohi, se oli ihan hämmentynyt eikä oiken hoksannut että puomin voi myös ylittää sivusuunnasta. Parin kerran jälkeen tämäkin alkoi toimia.

Tein myös "lähestymyisiä", laskin kolme askleta ennen puomin ylitystä, tällä tavalla treenaten etäisyyksien näkemistä


Oli hauska nähdä että Ettan syttyi ihan eri tavalla jos vertaa siihen että menee ihan vain kouluratsastusta. Yksi pieni puomi ja yksi pieni kavaletti tekee niin ison muutoksen koko hevosen olemuksessa. Siitä tulee paljon innokkaampi ja se "imee" esteelle.

Perjantaina minulla oli taas sama puomi samalla tavalla. Sen lisäksi kentällä oli myös pieni kavaletti. Alotin taas samalla tavalla ravissa, ylittäen puomia kahdeksikolla. Ettan oli hieman jännittynyt ja jäykkä suusta joten päätin nostaa laukan parin raviylityksen jälkeen. Laukassa se taas rentoutui ja sen jälkeen ravi oli myös oikein mukavaa.


Aloitin kavaletin tulemisen ravissa. Se meni yllättävän hyvin, Ettan ei edes nostanut laukkaa kavaletin jälkeen vaan jatkoi ravissa.
Tulin kavaletin pari kertaa onnistuneesti ravissa jonka jälkeen nostin laukan ja menin kavalettina laukassa. Heppa oli tosi innoissaan mutta kuitenkin ihan täysin hallinnassa.

Otin tehtävään mukaan puomin ja tässä on kaksi eri tehtävää mitä tein puomin avulla:

Perjantaina ravipuomi sujui myös todella hyvin eikä hevonen nostanut kertaakaan laukkaa puomin jälkeen ilman käskyä, vaikka mentiin harjoitusravissa. Todella tyytyväinen Ettaniin! ♥


Kaikki postauksen ratastuskuvat ovat Perjantailta ja äidin ottamia

8 kommenttia:

 1. Oi, näyttääpä Ettan olevan innoissaan "esteistä":D♥ Todella hyvin menette ja jälleen tosi hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, joo, hupsu oli jälleen hiemoan innokas :D Kiitos paljon :)

   Poista
 2. Jes, ihanaa, että otat käsittelyyn myös vaikeampia asioita ja tutustutat ne Ettaniin niin, että loppujenlopuksi poni ylittää ne rennosti ja helposti, kuin olisi aina tehnyt niin. Ihailtavaa hevosenomustajuutta!

  Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi tehdä Ettanista enemmän kuin ainoastaan korkeimpien luokkien hyppääjän, pitäähän sen osata ravissa hypätä :D Kiitos paljon :)

   Poista
 3. Todella mukavan oloinen blogi, sekä siisti ulkoasu! Tykkään miten kuvailevaa tekstisi on ja kun löytyy paljon hyvälaatuisia kuvia. Ehdottomasti pääsit lukulistalle! :)

  http://tulenkestavaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Tosi kivoja kuvia! Hyvä, että teillä alkoi sujumaan ravipuomit, ja -kavaletit. :)

  VastaaPoista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!