maanantai 19. syyskuuta 2016

18.9.16 PoM cup ensimmäinen osakilpailu: 80cm ja 90cm


 Sunnuntaina ratsastettiin PoM cupin ensimmäinen osakilpailu omalla tallilla. Ettanin kanssa mentiin 80 ja 90cm.  Radat olivat hieman erikoisia, niissä oli väähn opudot tiet. Sarja oli vasta uusinnassa molemmissa luokissa. Verkassa Ettan oli taas tosi innokkaana menossa. Saatiin kuitenkin ihan hyviä hyppyjä.

c. Hanna Juvonen

c. Hanna Juvonen
Rata alkoi taas hyvin. Sinisen pystyn jälkeen tultiin pituushalkaisialla este jolta mentiin kaarevalla linjalla seuraavalle esteelle joka oli musta ja oranssi pysty.


c. Hanna Juvonen Tämän pystyn jälkeen tultiin sininen okseri. Sen jälkeen mentiin toiselle okserille. Tämän hypyn jälkeen hypättiin PoRa okseri. Kaikki nämä hypyt sujuivat oikein hyvin, paikat osuivat hyvin ja vaikka Ettan menikin ihan reipasta vauhtia niin sain sen pidettyä allani.

c. Hanna Juvonen

 Seuraavalle esteelle tuli vähän epäonnistunut hyppy, kumpikaan meistä ei oikein tietänyt mistä lähdettäisiin hyppyyn. Lähdettiin sitten tosi kaukaa hyppyyn, Ettan venyi kuitenkin hienosti tämän valkoisen pystyn yli. Seuraavaksi oli vuorossa perusradan viimeinen este. Se oli "ruotsieste". En tiedä mitä tässä oikein tapahtui, tultiin tällekin esteelle ihan hyvin, Ettan otti kuitenkin puomin mukanaan. En tiedä olisiko minun pitänyt pitää pohkeet paremmin kiinni, vaikea sanoa. Saimme kuitenkin siis 4 virh.p perusradalta eikä luonnollisesti päästy uusintaan. Isla ja poni voittivat tämän luokan tiukilla teillä <3


 Lopullinen sijoitus tässä luokassa oli 6/10.


 90cm luokassa oli eri rata, eli heti 80cm ratani jälkeen oli vuorossa seuraavan radan opettelu. Kun rata oli kävelty niin hyppäsin taas Ettanin selkään. En hypännyt montaa verkkahyppyä jottei Ettan väsyisi.

♥ c. Hanna Juvonen

c. Hanna Juvonen


Ettan oli taas tosi innokkaana menossa.


Ensimmäinen este suoriutui taas hyvin. Tämän esteen jälkeen oli hieman outo tie kakkosesteelle. Jouduin ottamaan ihan kunnolla hevosen kiinni ykkösesteen jälkeen jotta ehdittäisi kääntyä. Ettan siirsi sitten siinä käännöksessä hetkellisesti raviin. Löydetiin kuitenkin ihan hyvä paikka PoRa okserille. Este kuitenkin tippui jostain syystä. Tästäkään pudotuskesta en osaa oikein sanoa, oliko se minun vai hevosen vika. Vai kenties molempien?

Näin itse kun laskeuduttiin kuin takapuomi lensi joten ei tarvinnut haaveillakaan uusinnasta.

c. Hanna Juvonen


c. Hanna Juvonen


 Tällä kertaa päästiin punaiselle pystylle oikein hyvin, paikka löytyi ja päästiin hyvin yli.

Seuraavaksi vuorossa oli sama este mikä tiputettiin edellisessä luokassa. Tällä kertaa ratsastin ehkä vähän huolellisemmin siihen ja päästiin siitä yli hyvällä hypyllä.

c. Hanna Juvonen


 Seuraavasta pystystä päästiin myös hyvin. Siitä oli viisi askelta seuraavalle esteelle, mustalle felxo-power okserille. Laskin askeleet mielessäni jotta paikan löytäminen olisi helpompaa. Tultiin ehkä ihan vähän liian kovaa vauhtia, päästiin kuitenkin hyvin yli.


 seuraavana oli taas pituushalkaisijalla oleva pysty ja siitä linja viimeiselle esteelle.

c. Hanna Juvonen

c. Hanna Juvonen Nämäkin kaksi estettä sujuivat oikein hyvin. Lopullinen sijoitus oli tässä luokassa 6/7. Vähän harmitti kun ei päästy menemään uusintaa kummassakaan luokassa, mielummin korkeammassa.


Ettan ei olisi millään halunnut lopettaa rataa, ja jouduttiin menemmään pari ekstra volttia radan loputtua. Hevonen sai kuitenkin paljon taputuksia, se suoriutui taas hyvin radoista.

80cm radasta en viitsi laittaa videota, siinä ei mitään kummempaa ollut. 90cm radasta meillä ei ole kunnollista videota, kameran akku loppui toisen esteen jälkeen.. Oona otti kuitenkin puhelimellaan videota, joka on nähtävissä blogin instagramissa (@justbe.brave) <linkki videoon>


Nämä korkeudet eivät oikein tunnu miltään, mutta sen huomaa että Ettan on enemmän skarppina kun esteet nousevat. Myöskin hypyt paranevat huomattavasti.  Nämä kisat eivät myöskään tuntuneet muulta kuin tallikisoilta kun ne omalla tallipihalla olivat. Näissä kisoissa oli kuitenkin enemmän ulkopuolisia kisaajia.

Lopujen lopuksi ihan onnistunut kisapäivä, Ettan oli hieno♥

4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Pakko kyllä ihailla tuota sun tosi tasaista ratsastusta♥.♥

    VastaaPoista
  2. Harmi ettette päässeet uusintaan kummassakaan luokassa, mutta ei se haittaa, hyvä jos Ettan oli muuten kiva ratsastaa! Kivoja kuvia taas! <3

    VastaaPoista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!