tiistai 27. syyskuuta 2016

Hevonen joka ei ole kunnossa


Oltiin Sunnuntaina Ettanin ja Silverin kanssa satulapajalla sovittamassa satuloita. 


 Ainoastaan yksi satula oli niin hyvä että sitä kokeiltiin.


 Satula tuntui oikein hyvältä, mutta hevonen ei.


 Ensinnäkin Ettanin ravi tuntui hieman oudolta.

 Mutta isoin asia oli se että Ettan ei millään halunnut nostaa laukkaa. Ettan on aina nostanut laukan heti sitä pyytäessä. Tällä kertaa se ei kuitenkaan suostunut nostamaan sitä millään. Heräsi pieni epäilys siitä että kaikki ei taida olla oikein kunnossa.

Sitten kun vihdoin sain Ettanin laukkaamaan kunnolla niin se ei ollut oikein normaali. Ettan meni paljon rauhallisemmin kuin yleensä, ja mutenkin laukka tuntui oudolta. Toista laukkaa en saanut nousemaan. Sen jälkeen kun Nixokin kokeili eikä meno parantunut niin päätettiin juoksuttaa Ettania. Se liikkui ravissa vähän epätavallisesti, laukassa vielä enemmän.


 Satulassa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa joten otettiin se kotiin kokeiluun.

Meillä oli heti kotona hyppis, mentiin ihan vain katsomaan että oliko Ettanin käyttäytyminen vain pelleilyä. Ettan ei kuitenkaan jaksanut innostua esteistä yhtään. Piti olla raippa kädessä jotta se menisi käyntiä kovempaa askellajia. Ja jos Ettanin käyttäytyminen olisikin ollut vain pelleilyä, se olisi kuitenkin ollyt epätavallista.


 Yleensä Ettan hyppää puomien yli, tällä kertaa se vain laukkasi rauhallisesti niiden yli kuten allaolevassa kuvassa näkyy.

c. Hanna Juvonen


 Piti tulla innarisarjalle ravilähestymisellä, mutta Ettan melkein pysähtyi ennen ensimmäistä estettä. Jouduin patistamaan sen esteen yli. Tämän jälkeen lopetettiin heti. Ettanilla ei selvästikkään ole kaikki kunnossa. Ettan tuntui ravissa myös oudolta, etenkin takapäästä. Lähdetään huomenna Vermoon klinikalle etsimään vikaa.


Ettan on käyttäytynyt vähän epätavallisesti nyt jo pari viikkoa. Ajateltiin että se kuitenkin johtuu satulasta. Ettan on ollut aika jäykkä oikeastaan koko sen ajan kun ollaan oltu Suomessa reissun jälkeen. Oikea laukka on ollut myös todella vaikea, se on koko ajan vaihtanut vasempaan.

Viime viikolla Ettanilla oli maanantaina hieroja, tiistaina kävelytys ja keskiviikkona juoksutus. Torstaina ja perjantaina ratsastin Ettanin itsenäisesti. Se oli silloin jo tosi huono ravissa, tosi tahmea ja aika haluton. Laukka sujui kuitenkin oikein hyvin. 

Toinen asia minkä olen huomannut on se että Ettan on kompuroinut aika paljon, asia mitä se ei ole aijemmin tehnyt. Siitä on myös tullut paljon ahneempi ruuan perään, sanoisin että se ei todellakaan ollut kuukausi sitten yhtä ahne kun mitä se on nyt. Heti kun se näkee heinää jossain niin se suuntaa sinne. Ettanin ruokaa ei kuitenkaan ole vähennetty ja se saa heinää neljä kertaa päivässä. Ettanin hypytkään eivät tunnu oikein normaaleilta, se ei hyppää yhtä pitkälle kuin yleensä. Viime kisojen pudotukset voivat siis hyvinkin johtua tästä. Luulin että se oli vain jäykkä.

Emme tosiaan tiedä mistä tämä käyttäytyminen voisi johtua. Ettan on kuitenkin todella pirteä, iloinen ja kiltti hevonen. Se on nyt näyttänyt todella väsyneeltä ja melkein masentuneelta. Karsinassa se on yleensä tosi seurallinen ja haluaa touhuta ihmisen kanssa. Nyt se on kuitenkin vain seisonut paikoillaan tai etsinyt ruokaa.

Juoksutettiin sitä eilen varmistuaaksemme siitä että kyseessä ei ollut mikään ohimenevä juttu. Ettan kuitenkin liikkui niin ravissa kun laukassakin todella epämääräisen oloisesti. Tänään käveltiin lenkki maastossa. Ettan ei edes jaksanut oikein nostaa takajalkojaan, se miltei raahasi niitä perässään..  Meillä on pari epäilystä siitä missä vika voisi olla. Joko selässä tai sitten ehkä vatsassa. Saa nähdä, toivottavsti syy löydettäisiin huomenna ja toivottavasti se ei olisi mitään vakavaa.


Klinikkareissua voi varmastikkin seurata blogin instagramin (@justbe.brave) storystä huomenna. Instagram on paikka johon kaikki asiat tulevat ensin, en halua kirjoitta blogiin puhelimella.
 

Pahoittelen huonoa päivitystä, minulla on ollut nyt paljon koulujuttuja ja muita menoja. Toivottavasti teillä muilla kuitenkin on ollut oikein mukava syksy! :)

2 kommenttia:

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!