perjantai 16. syyskuuta 2016

Laukkaa raviradalla ja hyppyjä uudella kuolaimella


Maanantaina Ettanilla oli hieronta joten ei päästy meidän valmmennusryhmän tunnille. Tiistaina mentiin sitten raviradalle. Olen ollut aika usein kiertämässä ravirataa Ettanin kanssa, ravattu ollaan pari kertaa ja laukattu kerran. Silloj kun laukattiin niin meillä oli Isla ja Silver mukana. Tällä kertaa Ettan oli ainoana hevosena.

Oltiin raviradan takasuoralla jotta ei häirittäisi tunteja. Menin ensin käynnissä pari kertaa edestakaisin jonka jälkeen tein saman ravissa. Ettan pysyi hyvin hallinnassa laukassakin, se pysähtyi silloin kuin pyysin. Laukkasin kaksi kertaa edestakaisin jonka jälkeen ravasin vielä vähän pidemmällä ohjalla. Sen jälkeen kävelin vielä pari kertaa takasivua pitkin jonka jälkeen mentiin jo tallia päin.

Torstaina hyppäsin pieniä esteitä itsenäisesti kentällä. Tämä oli eka kerta kun Ettanilla hypätään näillä kuolaimilla. Lainattiin myös Bassen martingaalia. Se oli ehkä hieman liian iso, se oli viimeisissä reijissä ja tuntui kuitenkin siltä että se ei oikein tehnyt mitään. Aloitin tulemalla parit verkkahypyt molempiin suuntiin.


Sen jälkeen nostettiin esteen pieneksi pystyksi jonka tulin vielä pari kertaa molemmista suunnista.


 Yhteensä minulla oli kentällä neljä estettä ja yksi kavaletti. Kaksi estettä olivat 9 metriä toisistaan, eli 1 askeleen sarja. Hyppäsin ensin kaikki esteet pari kertaa ihan matalina.


Ettan oli ainakin innoissaan


Ettan kiihdytti taas vauhtia sarjan välissä, sain sen kuitenkin tällä kertaa paremmin mahtumaan väliin. Viime kisoissa tämä sama väli tuli ahtaaksi kun Ettanilla oli vauhti päällä ja itse en saanut sitä kunnolla pidätettyä.


Sen jälkeen nostettiin esteitä vähän ja aloin tulemaan pientä rataa. Meni oikein hyvin, Ettan kuunteli aika hyvin vaikka olikin tosi innoissaan. Kerran tiputettiin puomi kun Ettan vaihtoi laukan ristilaukaksi juuri ennen estettä ja jalat menivät sen takia vähän solmuun. Se olikain ainboa epäonnistunut hyppy. Ettan on nyt vaihtanut vasemmasta laukasta oikeaan tosi herkästi, sen kanssa pitää olla varovainen että ei vaihda juuri ennen estettä sillä sitten voi puomit myös tippua helposti.

Huomasin kuitenkin sen miten paljon freejump jalustimet loppujen lopuksi auttavat. Meillä on nyt ratsastuskoulun hevosen satula lainassa joten meillä ei ole freejumpit käytössä. Jalkani kuitenkin lentää taakse hypyssä paljon herkemmin. Jalustin lähtee myös jalasta paljon helpommin. Luulen että laitan freejumpit sunnuntain kisoihin, ihan vain sen takia että en halua että jalustin lähtee jalasta kesken rataa..


 Ei nostettu enää esteitä sillä en halunnut rasittaa Ettanin jalkoja liian paljn. Olin kuitenkin tyytyväinen hevoseen ja lähdetään ihan hyvillä fiiliksillä kisoihin :)Tänään ratsastin n. 30 min kentällä. Ettan oli tosi hyvä, oikeassa laukassa vähän hankala. Meillä on myös nyt satula kokeilussa jota kokeillaan huomenna. Lainataan myös nyt Nixon hevosen, Topin martingaaleja. Ne ovat ihan hyvät Ettanille, eivät yhtä isot kuin Bassen.

Sunnuntaina on siis PoM cupin ensimmäinen osakilpailu joka järjestetään kotitallilla. Mennään kisoissa 80cm ja 90cm. Seuraava postaus kertookin varmaan niistä :)

6 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kuvia taas! Hyvä jos Ettan on mennyt hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, kunhan sopiva satula vaan löytyis.. :/

   Poista
 2. Moi! Saisiko sulta kuvia niistä Harjun kenttiksistä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vastaa vaikka tähän kommenttin. Kerro säkhköpostiosoittesi mihin kuvat lähetän sekä ratsukon kilpailunumero. Myös muut tuntomerkit ovat tervetulleita, esim. minkä värinen hevonen kyseessä ja minkä väriset varusteet :) En julkaise kommenttiasi missä lukee sähköpostiosoite :)

   Poista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!