maanantai 6. kesäkuuta 2016

Ensimmäistä kertaa omalla hevosella hyppäämistä (video)

Ehkä olette huomanneet että tänne blogiin on alkanut tulemaan postauksia useammin? Minulla nimittäin alkoi Lauantaina loma ja motivaatio kirjoittamiseen noussut hurjasti. Yritäin kuitenkin hillitä itseäni jotenkin että tänne ei tulisi ihan joka päivä postauksia...

En ole pitkään aikaan päässyt kirjoittamaan mitään valmennuspostausta, tässä tulee nyt vähän "kunnollisempi" valmennuspostaus. Hypättiin ihan vain pieniä sillä Ettan oli kuitenkin Perjantaina kisoissa.

Kun olimme verkanneet ravissa ja laukassa volttien avulla nii aloitimme pienillä kavaleteilla. Niiden kanssa meillä ei ollut mitään ongelmia, ne sujuivat oikein hyvin.







Kavalettien jälkeen siirryimme pieneen "esteeseen". Menimme ensin puomin joka oli uralla ja käännyimme sitten kentän läpi. Tulimme sen pari kertaa eri suunnista. Ohjaaminen esteelle on ettanin kanssa paljon vaikeampaa kun Silverin kanssa. Kun hyppäsin ponilla niin ei oikeastaan tarvinnut muuta kuin ohjata vähän estettä päin niin se tiesi minne mennä. Ettania pitää oikeasti ratsastaa esteelle, kahdella ohjalla ja kahdella pohkeella. Tietenkin poni onkin 17 vuotias ja Ettan on 7v. Ettania on kuitenkin vatsa kuusivuotiaan tasolla sillä se on varsonut.





Tämäkin tehtävä sujui tosi hyvin, yhtä kertaa lukuunottamatta. Siinä tapahtui lähestymisessä jotain outoa. En osaa oikein sanoa mitä, muttas en näkee videolta. Askel ei jotenkin sopinut, sen sijaan että oltaisiin tultu ihan lähelle niin Ettan päätti hypätä vähän kaukaa.

Tämä kuva on ainakin minun mielstä  jotenkin tosi hieno


Seuraava tehtävä oli pysty - okseri linja. Esteiden välissä oli 24 metriä. Tultiin sitä  seitsemällä askeleella. Kun tultiin rtaaa niin menin sen kuudella.

Tämä tehtävä sujui ongelmitta, ekalla kerralla tuli vähän mutkia matkaan mutta sain hevosen suoristettu nopeasti.





Tehtävään lisättiin vielä yksi este joka tultiin diagonaalilla. Eli tulimme esnin pystyn, sitten okserin ja sen jälkeen suuntasimme diagonaalilla seisovaan pystyyn.


Tähänkin onnistuttiin saamaan kerran tosi outo lähestyminen, sen seurauksena outo hyppy. Tämänkin hypyn näkee videolta hidastettuna.
En ehtinyt ihan mukaan hyppyyn
Lopuksi mentiin pientä rataa. Ensin samat kolme estettä, niiden jälkeen okseri pitkällä sivulla ja toinen este diagonaalilla.


 Tein vielä pienen kuvan missä näkee minkälaista rataa menimme ja miten esteet olivat aseteltu kentälle.

 
Tämä video oli jo eilen illalla YouTubessa niin voi olla että joku on jo nähnyt sen :)

 En voi muuta sanoa kuin että Ettanilla on ihan super kiva hypätä. Omasta mielestä tunti oli oikein onnistunut, tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta kun hyppäsin Ettanilla Suomessa, enkä ole hypännyt sillä nyt kuukauteen. Hyppäsin sillä nimittäin viimeeksi ensimmäisellä koeratsastuskerralla. Minulla vahvistuu koko ajan se tunne että tämä on juuri oikeahevonen minulle, kun istun sen selässä niin en voi muuta kuin hymyillä ♥

Kaikki paitsi 5 ekaa kuvaa ovat Islan ottamia.

6 kommenttia:

  1. Hyvin näyttää lähteneen sujumaan teidän yhteistyö!

    VastaaPoista
  2. Todella kivan näköistä menoa!

    Itsekkin odotan innolla kun pääsen uudella ponilla vihdoin ekaa kertaa hyppäämään!

    Ja tuo tunne jonka mainitsit postauksen lopussa on jotain niin parasta tässä hevosharrastuksessa. Se auttaa pitämään motivaation yllä jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se tunne on todellakin jotain niin ihanaa ♥ Onnea ja menestystä sinulle uuden ponisi kanssa! :)

      Poista
  3. Tosi upeita kuvia, hyvältä näyttää teidän meno! Itse hyppään Wonylla ensimmäistä kertaa keskiviikkona, odotan innolla! Vähän kyllä hirvittää, kun en ole sillä ikinä hypännyt ja on ilmeisesti aika vauhdikas peli... Ehkä siitä jotain tulee. :D Ettanissa ja Wonyssa on kyllä jotain samaa ulkonäössä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! joo, oot valinnut hyvän rodun ;) No, eiköhän sulla mee ihan hyvin Wonyn kanssa :D

      Poista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!