sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

jalustin.net postaushaaste: miten minusta tuli ratsastaja?Miten minusta tuli ratsastaja? Olen ihan pinenä katsonut televisiosta esteratsastusta ja sanonut: " Minusta tulee esteratsastaja". Kaksivuotiasta asti olen aloittanut hevosista puhumisen.

Ensimmäinen ratsastusmahdollisuus minulla oli kun olin 1.5 vuotias. Äiti ajatteli että alkaisin itkemään kun menisin ponin selkään, mutta loin itkemään vasta sitten kun piti noista selästä, olisin halunnut jatkaa ratsastamista.


Tässä olin jo vähän vanhempi kun 1.5 vuotias

 Aloitin ratsastuksen lopulta 6 vuotiaana, Hopean tallilla, joka nykyään on Porvoon ratustalli. Muistan vielä kun minua jännitti kauheasti se minkä hevosen saisin.

Aloitin tietysiti alkeiskurssilta. Kysyn melken joka päivä äidiltä että miten monta viikkoa siihen on että pääsen ratsastamaan ilman taluttajaa.
ensimmäinen laukkakerta Hopean tallilla

En muista miten monta vuotta ratsastin Hopean tallilla, veikkaisin että jotain alle 2 vuotta. Sinä aikana en laukannut kuin kaksi kertaa. Laukka jotenkin jännitti kauheasti.

Sinä aikana kun olin Hopean tallilla olin yksissä kisoissa. Lapsi vs isä ratsastuskilpailu, isänpäivän kunniaksi. lapsi ja isä menivätt vastakkain samanlaisille radoille. En muista radoista muuta kuin että siinä oli yhteensä kaksi estettä ja pujoittelurata. Sai valita hyppäsikö esteen vai kiersikö sen ympäri kaksi kierrosta. En ollut ikinä hypännyt, en edes laukannut. Olin nuorin "kisaaja" mutta ainoa joka päätti hypätä esteen. Minulla oli kyllä taluttajakin. Niinhän siinä sitten lopulta kävi että tipuin pyllylleni maahan kun poni "hyppäsi" (enemmänkin kompuroi). Reippaana pienenä tyttönä noustin takasin selkään ja jatkoin radan loppuun, hypäten toisen esteen ilman että tipuin.

Minua ei sinänsä haitannut tippuminen, vaan se että en saisi palkintoa. Loppujen lopuksi sain punaisen ruusukkeen jonka takana lukee: "Ava, tuleva esteratsastaja". Tämä ruusuke oli todella tärkeä minulle, otin sen jopa mukaan eskariin ja pidin sitä korvan takana.. :D

Vaihdoimme tallia Savijärvelle, siellä ratsastimme tyytyväisinä kunnes ostimme ensimmäisen oman hevosen, Ianin. Siitä se sitten lähti kunnolla käyntiin.

Ensimmäinen "kilpailu"
 Ensimmäinen hevosemme oli Ian, superihana irlannincob ruuna Iralnnista.
Nyt me olemme taas samalla tallilla kun 8 vuotta sitten, siinä välissä on kuitenkin ehtinyt jo tapahtua muutoksia. Tallilla on uusi nimi ja uusi omistaja. Me olemme nyt kokeneempia ja 4 hevosta rikkaampana..(linkki)

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva stoori, tosi hienosti toteutettu;)

  VastaaPoista
 2. Mistä oot ostanu sun maastokuvioiset ridahousut :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi sitten ostin Hööksistä, en tiedä myydäänkö niitä enää :)

   Poista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!