sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Ponilaakson leiri: Velehokrokokakkoset - H:b esteleiri 12.6-17.6

Ennen postauksen lukemista, katso seuraava video:
(linkki)

Saavuimme ponilaaksoon Sunnuntai iltapäivällä, leiri alkoi virallisesti kl. 16.00. Veimme tavaramme huoneisiimme ja kokoonnuminne leirivintin aulaan. Kun kaikki olivat paikalla niin opettaja, Marjo, kertoi missä ryhmissä ratsastimme. Saimme myös tietää ensimmäisen leiritunnin ratsut. Menin Macyllä, valkoisella new forest ponitammalla. meiska on oiekin reipas ja muutenkin ratsastaessa kiva poni.


Macy

Tunnilla menimme pohkeenväistöjä ja harjoittelimme siirtymisiä. Tunti meni oikein hyvin, ensin oli vähän totuttelemista ponin kokoon..

Maanantain ensimmäinen tunti oli puomi/kavalettitunti. Menin Mussulla, esstin ratuponiruunalla. Kuten aijemmin mainitsin, tunnin aiheena oli kavaletit ja puomit. Teimme suoraa puomi/kavaletti linaa ja muita puomiharjoituksia. Mm. piti saada 7 askelta puomien väliin. Tunti meni ihan hyvin, Mussun kanssa joutui tsempaamaan aika lailla jotta saisi sen laukkaamaan tarpeeksi koottuna.c. Lotta Kalamo


c. Lotta Kalamo

c. Lotta Kalamo

c. Lotta Kalamo
Toinen tunti oli leirin ensimmäinen estetunti. Teemana oli suhteutetut välit. Tällä kertaa menin Lätyllä, puoliveriruunalla. Teimme ympyrällä hyppäämistä. Ympyrällä oli 4 estettä ja niiden välissä oli aina 3 askelta. Teimme myös pysty - kolme askelta- pysty- kuusi askleta- okseri. Lätty oli tosi kiva sitten kun sai sen vauhtiin, siinä nimittäin kesti vähän aikaa kunnes sai sen liikkeelle. Minulla ei ole mitään kuvia meidän tunnista, tässä itse ottamia kuvia toisen ryhmän tunnista.
Irina ja Macy

Jemina ja Minty

Ansku ja Räpä
Jolly

Ossi ja Meno (Nemo)

Jemina ja MintyTiistain ensimmäinen tunti oli koulutunti. Sen tunnin menin Patulla, valkoisella esteponiruunalla. Tunnilla teimme lyhennyksiä ja pidennyksiä. Tunti meni oikein hyvin ja Patu oli oikein kiva poni. Tästäkään tunnista minulla ei ole kuvia, alitan taas tähän toisen ryhmän tunnista kuvia.

Lotta ja Liekki

irina ja Jolly

Heli ja Onni

Jemina ja Macy

Onni

Nemo


Iltapäivän tunnille sai valita itse kenellä meni, kukaan muu ei halunnut Patua joten minä otin sen. Tunnin teema oli sarjat. Alkutunti meni tosi hyvin, patulla oli oikein kiva hypätä. Sitten siirryimme okseri- kaksi askelta- pysty sarjalle. Olinme juuri hyväsääs paikassa kun Patu yhtäkkiä päätti vetää liinat kiinni. Se oli minulle aika yllätys, mutta pysyin kuitenkin kyydissä. Lähestyimme estettä monta kertaa uudelleen, ja sitten kun se hyppäsi niin se veti jäätävän ison loikan. Pysyin silloinkin onneksi kyydissä. Otimme vielä yhden onnistuneen hypypn okserille ja jatkimee pystylle. Nämä Patun temppuilut ovat kuulemma ihan normaaleja, Patu teki näin myös leirikisoissa ja erkoisestetunnilla, silloin tosilla pilooteilla.

c. Lotta Kalamo

c. Lotta Kalamo

c. Lotta Kalamo

c. Lotta Kalamo

c. Lotta Kalamo

c. Lotta Kalamo

c. Lotta Kalamo

c. Lotta Kalamo


Lopputunti meni tosi hyvin, Patulla oli tosi kiva hypätä, tykkäsin!

Tuntien jälkeen oli myös leirikaste. Leiriläiset talutettiin maneesiin. Piti mm. ryömiä ahtaasta paikasta, löytää "hampaita" ja istua "tuoliin".Keskiviikkona oli vuorossa ilman satulaa tunnit. Menin taas Meiskalla, valkoisella new forest ponilla, jolla menin ensimmäisen tunnin. Hevoset arvottiin ja ajattelin ensin että mitköhän tästäkin tulee.. Tunti meni kuitenkin tosi hyvin, Macy teki oudon loikan ainoastaan kerran. Tunnilla menimme pariesteratsastusta, kaksi ratsukkoa ratsastaa peräkkläin radan. Ensimmäinen ratsukko ei saa ylittää seuraavaa estettä enne kuin toinen ratsukko on ylittänyt edellisen. Pariesteratsastus oli tosi kivaa, ilman satulaa hyppääminen myös. Minun ja Meiskan parina oli Jenny ja Källi.

c. Lotta Kalamo (?)

c. Lotta Kalamo (?)
 


Iltapäivätunti oli kankitunti. Sai valita halusiko ratsastaa kangilla vai mennä maastoon. Minun oli aika helppo valita, sillä maastoilu ei ole ihan minun juttuni.. Kankitunnin menin Källillä. Källi on suomenhevosen ja puoliverisen risteytys. Ruuna aikaa olla jo aika vanha.


Kangilla oli jännä ratsastaa. Tunti meni oikein hyvin, kiva kokeilla jotain uutta. en ole nimittäin ikinä ennen ratsastanut kahdella kuolaimella.

Torstai aamuna oli erikoiseste tunti. Olisin mennyt Onnilla, mutta en pystynyt ratsastamaan. Selkä oli kipeytynyt jo Maanantaina, kipu pahentui päivä päivältä. Torstaina en pystynyt enää nousemaan hevosen seklään.Tämä tunti oli maneesissa koska satoi vettä.Minty
Erikoisesteitä oli vaikka minkälaisia; muuri, trippeli, vesi-ilmapallo este, "raittius este", lankkupuska, rengaseste ja krokotiilieste. Haastavin oli selvästi krokotiili. Sille tuli ensimmäisellä tunnilla yhteensä neljä tippumista. Muut esteet menivät aikalailla leikiten.

c. Lotta Kalamo
Iltapäivällä oli rataharjoitukset. Siihenkään en pystynyt osallistuman. Tunneilla treenattiin radan ratsastamista. Erikoisesteet olivat käytössä tälläkin tunnilla. Tämäkin tunti oli maneesissa sateen takia.


c. Lotta KalamoPerjantaina oli viimeisen ratsastuksen aika, leirikisan. Selkäni oli entistä kipeämp joten en kykenyt osallistumaan, joka sinänsä oli tosi harmi. Olisin mielelläni ratsastanut kaikki 3 viimeistä kertaa.

c. Lotta Kalamo
Kilpailun arvostelu oli  367, ensin perusrata ja sen jäljkeen kaikki puhtaat uusintaan. Nämä olivat kuitenkin leirikisatm joten kaikki saivat ratsastaa uusinnan vaikka sitä ei laskettu mukaan lopputuloksiin jos ratsukko oli esim. saanut 4 virh.p perusradalta. Leirikisan voitti lopuksi Ossi, toisena Ansku ja kolmantena Kaisa. Leirikisat ratsastettiin myös sisällä maneesissa.


Leiri oli kaikkinaan ihan huippu, tykkän ponilaaksosta leiripaikkana tosi paljon. Kivoja hevosia, hyvä opettaja, hyvää ruokaa, kivoja ihmisiä, hyvät majoittumispaikat..

Kiitos: Lotta, Heli, Jenny, Kaisa, Ossi, Irina, Meri, Katriina, Julia, Anniina, Jemina

 Viikkoon mahtui 12 leiriläistä, 22 ratsastustuntia, 19 tippumista, viisi ja puoli päivää ja viisi yötä.

2 kommenttia:

 1. Mukavaa että tykkäsit olla tänäkin vuonna Ponilaaksossa! Harmi että sun selkäs oli kipee :/ Teidän leirillähän oli monta yksäriä (Onni ja Räpä + Källi, joka on osin tuntikäytössä) mukana - tiedätkö tai haluatko kertoa syytä? Mintykään ei ole aikaisemmin ollut tunneilla paria "vakkariratsastajaa" lukuunottamatta :)

  Ensi kesänäkö uudestaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli oikein hauksa leiri :) En osaa sanoa miksi yksärit olivat tunneille, meille ei syytä kerrottu eikä kukaan sitä edes tainnut kysyä.

   En ole varma vielä siitä lähdenkö ponariin ensi vuonna, voi olla että on pakko jättää leirit väliin kun pitää omaa hvosta ratsastaa.. Tai sitten otan Ettanin mukaan :)

   Poista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!