sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Poni on pihkassa! Kirjaimellisesti



 Silver oli siis ollut joku päivä metsätarhassa. Ja sitten sen naama oli ihan pihkan peitossa. Ensin luulin että se oli mutaa, mutta se ei harjaamalla lähtenyt. Sitten katsoin tarkemmin, ja huomasin että se oli pihkaa. Yhdeltä toiselat hevoselta oli jouduttu leikkaamaan karvat korvien sisältä pois, koska ne olivat ihan pihkaiset.

Luulen että Silver on hinkannut päätään johonkin missä oli pihkaa. Sen pyllyn päällä ol joku outu pieni pyöreä paikka, josta oli nahka irronnut. Samanlainen löyty toisestakin paikasta silverin takaosassa ja myöskin pihkan alta.

No, ei siinä mitään, piti kysellä kaikilta että millä se pihka lähtisi. Jotkut sanoivat että coca colalla, jotkut taas että ruokaöljyllä. Äiti kävi ostamassa ruokaöljyä. Laitoimme sitä reilusti sienelle ja hankasimme niin paljon kuin pystyimme. Silverin kaulassakin oli pihkaa, mutta se lähti helposti. Jätimme öljyn niihin paikkoihin naamaan missä pihkaa oli, kun olimme hanganeet valmiiksi.






 Kun tulin tallille seuraavana päivänä, pihka oli ihan poissa! En olisi ikinä uskonut että saisimme pihkan pois.. Mutta onneksi tämä keino toimi. Ei ole kuvaa Silverin naamasta lähikuvana sen jälkeen että pihka saatiin pois, mutta tässä ehkä näkee vähän:




Eli jos hevosessanne joskus sattuu tulemaan läiskiä pihkasta, niin suosittelen tätä keinoa!

2 kommenttia:

  1. Tämä oli mielenkiintoinen postaus! :-)

    VastaaPoista
  2. Voi vitsit ku olis viime vuonna tajunnu käyttää omalle ponille samaa keinoa :D

    VastaaPoista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!