perjantai 11. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 11 - Mitä oman hevosen omistaminen sisältää?

Hevosen omistamisessa on paljon vaivaa mutta kuitenkin hyviä puolia. Yksi parhaista asioista omassa hevosessa on se, kun saat iste päättää kuka hevostasi ratsastaa, hoitaa, liikuttaa yms. Mutta ajattele myös sitä, että jos hevonen sairastuu niin sinulla on siitä vastuu. Jos sairaana oleva hevonen olisi ratsastuskoululla ratsastuskoulun omistamana, voisit vain mennä toisella hevosella, mutta jos hevonen on omasi asia ei enää ole yhtä helppo.


 Saat itse valita mitä hevosesi syö, mitkä loimet sillä on ja minkälainen satula. Niissäkin asioissa voi kuitenkin myös tulla ongelmia. hevosten kanssa mikään ei ole itsestään selvää.

Ajattele vaikka jos kaverisi lähtevät katsomaan jotain huippukivaa elokuvaa. Sinut olisi pyydetty mukaan, mutta et saa ketään liikuttamaan hevostasi. Hevosesi asuu vielä sellaisella tallilla missä hevoset eivät saa olla montaa tuntia ulkona, ja sinun on vielä pakko ehtiä tehdä läxyt. No, kavereitten on varmaan lähdettävä elokuviin ilman sinua. Ensi kerralla on ehkä sama juttu, ja sitä seuraavana. Olisi ehkä aika hankkia liikuttaja/vuokraaja?


Se on sinun hevosesi ja sinun on pidettävä siitä huolta. Satoi tai paisto, oli mikä hevonen hyvänsä. Ei sillä väliä onko se kisaratsu vai maastomopo. Se on elävä eläin kuitenkin. Sinun velvollisuus on pitää siitä huolta. Ja jossain vaiheessa hevosesi ei ole enää sinun. Joko se on jonkun toisen, tai sitten se ei enää ole maan päällä. Joskus on myös tehtävä se päätös, ja antaa sen lähteä vihreimmille laitumille. Sekin on velvollisuutesi.Tällä postauksella ei ole tarkoitus estää teitä ostamasta omaa hevosta, vaan saada miettimään uudelleen. Hevosen omistaminen ei ole ruusuilla tanssimista, vaikka siinä on montaa hyvää puolta. Itse ehdotan. että jos sinulla ei ole vanhempia tai sisaruksia jotka harrastavat ratsastusta, niin kannattaa ensin hankkia vuokra- tai ylläpitohevonen. Siinä sen sitten näkee, onko hevosenomistajakis vielä.

"Hevoseton on huoleton"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!