sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 6 - Minkälaisia hevosia ratsutallilla on?

 Joulu lähenee joka päivältä. Tänään joulukalenterin kuudennessa luukussa esittelen teille pari ratsutallin askukasta. Kaikki hevoset ovat siis Porvoon ratsutallilla, missä meidänkin hevoset asuvat.

Ensimmäisenä Gwen eli Vendi. Vendi on tallin omistajan tyttären Bean oma poni. Vendi on 5v connemara joka on tuotu irlannista. Poni on tosi raaka mutta ihanan repas ja utelias. Tämä on siis tosiaan yksityinen hevonen eikä käy tunneilla muilla kun kokeneilla ratsastajilla jotka kouluttavat sitä.

Tykkään ponista hurjan paljon, se on tosi kiva koko Vendi :)

Seuraavaksi on Secret Lady eli Lady. Hän on tuotu yhdessä Vendin kanssa irlannista ja on vuoden Vendiä vanhempi. Tämäkin neiti on tosi kiva ratsastaa, en ole mennyt sillä nyt tosi pitkään aikaan mutta meno oaranee koko ajan. Tämäkin poni on tosi raaka, mutta kuten jo sanoin siitä on tulossa oikin kiva kauramopo. Lady on siis ratsastuskoulun tunneilla.


 Seuraavaksi sitten Leppälän temuli, tutummin Temppu.


"Temppu on 10 vuotias näppärä suomenhevosruuna. Temppu on hurjan reipas ja utelias, mutta todella kiltti ja luotettava hevonen." texti: täältä

temppu on tosiaankin nyt myynnissä, koska ei sovellu ratsastuskoulun käyttöön vauhtinsa vuoksi. Temppu tarvitsee tarpeeksi taitavan ratsastajan ja niitä ei paljon ridakoululta löydy.

"Taluttaessa Temppu välillä vähän kiihdyttelee, mutta kun sille sanoo että sen pitää hidastaa niin se kyllä tekee sen. Hoitaessa heppa on ihana, ja tosi ystävällinen. Ratsastaessa sitä pitää pidätellä, ei saa kuitenkaan jäädä ohjaan kiinni. Aina kun tuntee että se lähtee vauhtia kiihdyttämään niin pitää pidättää. Siitä se sitten tulee paremmaksi tunnin edetessä. Sillä on nyt käynyt ratsuttaja kuukauden (?) ajan, ja en ole sillä sen jälkeen ratsastanut. Olen katsonut kuitenkin sen ratsastusta, ja nyt on nähtävissä jo suuri ero. Aijemmin ravissa sen jalat menivät enemmän ylös kuin eteen, ja nykyään se menee jo ihan rauhallista ravia tarpeeksi taitavan kuskin kanssa. Laukkatkin ovat menneet paljon eteen päin. Itse en lakannut sen kanssa kuin kerran, ihan pari askelta, joten laukasta en voi kauheasti kertoa. En muista oikein enää sen askellajien pehmeyttä, mutta ne eivät ole jääneet mitenkään erikoisesti mieleen joten empä usko että ne ovat ihan kamalat. On kyllä pakko sanoa että temppu on kyllä ihana, ihan kuin nallekarhu hoidettaessa. Kuitenkin ei sovellu ratsastuskouluun kokemattomien ratsastajien ratsuksia joten toivotaan nyt että sille löytyy oikein oikein kiva koti, sen se on kyllä ansainnut. Onhan silllä ihan potentiaalia esteille, kunhan vaan jarrut löytyisi, hyppää hyvällä hyppytekniikalla."

Yläpuolella vastaus jonka kirjoitin Tempusta koskevaan kommenttiin :)Seuraava hevonen on Lassus tai Lanttu.

Omasta mielestäni aivan ihana heppa, toisiksi paras ratsutallin hevosista Silverin jälkeen. Nuori, haastavampi mutta ihana Lassus on tosi kiva hypätä. Se on kuitenkin paljon vaikeampi kun Silver, vaikka esteet ovat noin pieniä sitä pitää kuitenkin oikeasti ratsastaa esteelle. Silverin kanssa riittä, että ohjaat estettä päin. Ainoa miinus hevosessa on se että sillä on vetopaniikki joten sitä ei sidota mihinkään kiinni.

Lassus on tosi herkkä, sillä on ehkä vähän tikittävät askeleet mutta vauhtia riittä. Ihan superi hevonen, ehdottomasti yksi suosikeistani! Ihan huippu hyppytekniikka, lanttu on oikea helmi.


Seuraava vuorossa olisi Medina. Hän on nuori tinkeri jolla on ihana väritys! Tosi kiva ratsastaa, moottoria riittää mutta kuitenkin raaka vielä. Laukannostot ovat vielä välillä vaikeat, mutta pikkuhiljaa paranee. Vaikka neidillä on enemmän työhevosen rakenne niin vauhtia on vaikka muille jakaa. Tosi kiva hevonen tämäkin!

Pepe ja Medina. medina on siis tämä oikeanpuolinen

Viimeisenä mutta ei todellakaan vähäisimpänä, Liucius, tutummin Ludde. Hän on siis liettuasta tuoti 6v herra. Tämä hevonen on oikea enkeli, ihan superi ratsastaessa ja lempeä hoitaessa. Isot askeleet mutta tosi mukavat istua, vaikka sitä ei ihan uskoisi heti. ravi on todella kiva istua. Tosi lupaava hevoen josta tulee joka ratsastuskerran jälkeen vain paremmapksi ja paremmaksi!


Tässä oli nyt siis vain pari ratsutallin ihanista hevosista. En ole ratsastanut kauhean monella ratsutallin hevosella, mutta nämä niyt ne niistä parhaat.


1 kommentti:

  1. Minäkin ratsastan porvoon ratsutallille rakastan hevosia ja poneja sieltä ja myös tallin henkilökuntaa. Tallilla on ihana tuoksu ja siellä et kukaan kiusaa ihan kun oltaisiin perhe♥

    Terveisin: Porvoon ratsutallin rakastaja.

    VastaaPoista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!