sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Ettanin juoksutus ja ratsastus

Ensiksi, Ettan on nyt Pepen, Höökin, Vendin, Famen ja Ollin kanssa samassa tarhassa. vanhemmat lukijat saattavat tunnistaa Höökin, Vendin ja Famen? Ja tietysti Pepe.

Kun ettan päästettiin laumaan niin vain Pepe, Vendi ja Hööki olivat tarhassa. Ne vähän juoksentelivat ympäri jonossa, mutta rauhoittuivat melko nopeasti. Kun Olli tuli tarhaan sillä ei ollut mitään sanottavaa uudesta tulokkaasta, vähän katsoi sitä sivusilmällä mutta päätti jatkaa heinän mussuttamista.
 Tänne blogiin tulee nyt ihan kunnolla Ettanista kuvia, tässä alhaalla pari kuvaa jotka ovat otettu samana päivänä kun hän tuli suomeen.
Perjantaina Nixo juoksutti neitiä. Hänellä oli vähän keskittymiseen liittyviä vaikeuksia, kaikki muu oli paljon kiinnostavampaa kun ympyrää juokseminen. Ettan ravasi kuitenkin ihan kivasti. Laukka oli todella outoa, se melkein pomppi tasajalkaa jalat ihan solmussa. Ajateltiin että mikä pupu on tultu ostettua. Uskon kuitenkin, että paksut kuolaimet ehkä vähän häiritsivät sitä, ja ehkä myös se kun se oli uudessa paikassa outojen ihmisten kanssa. Näin myös kun se laukkasi samalla tavalla tarhassaan samana päivänä kun se tuli.


Lauantaina Nixo nousi selkään. En itse ollut mukana sillä minulla oli kavereitä yökylässä. Harmitti, olisin halunnut nähdä kun Nixo ratsasti. Eli kaikki mitä kirjotan on asiota joita olen kuullut äidiltä.

Meidän satula ei ole vielä tullut, joten Ettanilla oli lainasatula. Kokeilimme sille kevyitä apple komipaljoa. Minusta tuntuu että ne ovat ihan liian kevyet. Ettan koko ajan puljasi suullan. Aluksi Nixo meni ilman alaturpahihnaa mutta he laittoivat sen sille aika nopeasti.

Ettanilla oli taas keskittymisvaikeuksia, se puljasi suullaan ja katseli ympäriinsä. Sitten he huomasivat että sillä oli suupielissä vanhoja haavoja mitkä olivat auenneet. Kun äiti laittoi siihen rasvaa niin hevonen rauhottui vähän. Myös laukan jälkeen Ettan oli jo rennompi. Tällä kertaa laukka oli jo ihan normaalia eikä mitään pupuloikkaa.

Tänään kävimme kävelyllä metsässä. Isä talutti Ettani varmuuden vuoksi. Isla meni ensin Silverillä ilman satulaa, sitten tuli Ettan ja viimeisenä Pepe. Jossain vaiheessa Pepe kuitenkin hermostui koska jossain pusikoissa oli jotain leikkiviä lapsia, joten laitoimme Pepen keskimmäiseksi. Ettan oli luultavasti ensimmäistä kertaa metsässä, siellä missä se asui Virossa ei ollut muita maastoja kuin peltoja. Ettan ei välittänyt mistään leikkivistä lapsista, moottoripyöristä eikä takaatapäin tulevista pyöräiliöistä. Kävely meni siis tosi hyvin, ja olen todella iloneen siitä että Ettanilla on niin kultainen luonne.hevoset saivat maistellavähän ruohoa. Ei tietenkään liikaa, mutta sopivasti. Ne näyttivät siltä että ne nauttivat siitä todella paljon.
Rakastan tätä hevosta enemmän ja enemmän päivä päivältä ♥

Huomatkaa kaunis letti hevosen harjassa

Jatkentaan nyt parempien kulainten etsimistä. Yksi idea on se että kokeilisi kumitutteja. Myös kuolaimettomia suitsia, hackamoreja voisi kokeilla.

Ettanuilla ei kuitenkaan ole vielä edes satulaa taikka suojia, joten edetään vain ihan rauhassa.

4 kommenttia:

 1. Puhuit viime kesänä, että Silveriä et ole ottamassa sitä leirille mukaan (jos nyt olet siis menossa), niin onko Ettan tulossa mukaan vai menetkö ilman? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä en ole varma, luultavasti en, mutta katotaan nyt viuelä miten emillä alkaa sujumaan Ettanin kanssa :)

   Poista
 2. Paavolla kanssa aukesi vanhat haavat suupielissä. Pakko laittaa aina ennen ratsastusta öljyä suupieliin ja kuolaimiin niin että kuolain pääsee kunnolla liukumaan. Paavo on myös aika "kuivasuinen", joten meillä on nyt apple mouth oliivikuolain joka lisää syljen eritystä. Rasvaan myös aina ratsastuksen jälkeen suupielet kunnolla bepanthenillä. Meillä on myös hackamoret varalla jos joku päivä suupielet on huonomman näköiset. Nuo vanhat haavat on ikäviä, kun ne aukeaa tosi herkästi :( Toivottavasti löydätte hyvät kuolaimet. Me käytettiin myös kumitutteja jonkun aikaa, mutta suupieli aukesi silti. Nyt näillä oliivipäisillä ei ole auennut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ollaan laitettu myös reilusti bephanteeniä. Ollaan nyt pari kertaa menty hackamoreilla ja on mennyt ihan hyvin, käytetään nyt niitä niin että saadaan haavat kunnolla kiinni, sitten vasta kokeillaan muita kuolaimia. Noita oliivipäisiä vois kokeilla, ihan hyvä idea :)

   Poista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!