keskiviikko 17. elokuuta 2016

Kuvien muokkausta

Yleensä en muokkaa kuviani paljon, esim. en yleensä poista asioita kuvista. Pari kuukautta sitten kokeilin poistaa yhden riimunnarun kuvasta, huomasin että se on onkin todella kivaa. Siihen hommaan tarvitaan vain paljon kärsivällisyyttä ja aikaa. Tämä on postaus jossa esittelen kuvia joita olen muokannut, "before and after" tapaan.

Klikkaamalla kuvaa siitä tulee suurempi. Vasemmalla näkyy aina orginaali kuva, oikealla muokattu versio.


 Tässä kuvassa en ole tehnyt muuta kuin lisännyt kirkkautta ja poistanut talutushihnan. Toisin sanottuna helppo, alle 5 min muokkaus.


 Tämäkin kuva oli helppo muokata, poistin vain Islan jalan ja lisäsin kirkkautta. Ei mikään suurempi operaatio tämäkään.


 Tämä kuva oli sitten jo hieman suurempi sessio. Poistin aika paljon asioita tästä kuvasta. Eron huomaatte varmaan itse. Tätä kuvaa en ole tainnut julkaista mihinkään sillä en ole tyytyväinen häntään.. Siitä tuli todella oudon näköinen. tähän kuvaan en jaksanut oikein panostaa kunnolla, siksi siitä ei tullut niin hyvää.


 Tämä oli yksi ensimmäisitä kuvista mistä muokkasin pois asioita. Silloin olin siihen todella tyytyväinen, nyt kun katson niin editoimisen huomaa todella hyvin.. Tätä en julkaisisi minnekkään.


Kun tätä postausta tein, halusin kokeilla muokata tämän kuvan uudestaan. Tästä toisesta kuvasta tuli mielestäni paljon parempi. Tämän julkaisua jonnekkin voisi melkein jopa harkita ;)


 Tämä oli myös todella helppo muokata, poistin Ollin taustalta ja lisäsin kirkkautta sekä muokkasin värejä. Eli ei mitään erkoisempaa tässäkään.


 Tähän kuvaan olen omasta mielestä lisännyt ehkä vähän liian paljon kirkkausta. Muuta mitä olen tehnyt niin on se että tötterö ja jonkun hevosen turpa on poistettu. Olen myös positanut talon taustalta, se näköjään epäonnistui vähän. Tämä oli todella nopea muokkaus, tein sen vähän yli viidessä minuutissa, siksi lopputuloskaan ei ole kauhean hyvä.


Tähän seuraavaan olen itse todella tyytyväinen. Ensimmäisestä kuvasta poistin tötteröt taustalta ja muokkasin värejä. Sitten oli vielä ihan pakko koittaa saanko Islan poistettua kuvasta ja sehän onnistui oikein hyvin!Tässä seuraavassa en ole tehnyt muuta kuin muokannut värejä (mm.lisännyt kirkkautta) ja poistanut yhden sojottavan remmin. Tässä näette hyvin eron muokattuun ja ei muokattuun kuvaan. Näin iso ero alle minuutissa!


Tähän kuvaan en ole täysin tyytyväinen. Kuten ehkä huomaatte, lopputuloksesta voi aika selvästi huomata että kuvasta on poistettu jotain. Se mitä tällä kuvalla halusin näyttää oli kuitenkin se, miten paljon yksi kuva voi muuttua jos siitä poistaa jotain.


 Tästä kuvasta en ole positanut muuta kuin suojatiekyltin. Tämänkin kuvan värejä olen muokannut ja tästä voi huomata miten paljon kauniimpi kuvasta tulee jos vähän muokkaa kontrastia, värejä ja kirkkautta. Tähän kuvaan upposi aika paljon aikaa, lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen. Aikaa meni siihen että saisin kuolainrenkaan näyttämään jotenkin kelvolliselta. Tämä muokattu versio on varmaan suosikkikuvani Pepestä, ainakin itse ottamien joukosta.


 Tästä kuvasta olen postanut vain häiritsevän aidan ja kyltin. Tämä oli todella helppo muokata vaikka tähän menikin aika paljon aikaa. Tähänkin lopputuolekseen olen tyytyväinen.


Tästä seuraavasta en itse edes uskonut selviytyväni kunnialla. Lähdin kuitenkin yrittämään ja lopputuloksesta tuli jopa ihan kelvollinen, vaikka itse sanonkin! Jos en itse olisi tuota muokannut ja joku kysyisi että onko se muokattu niin varmaan vastaisin että ei ole. Sittem jos ihan tarkkaan katsoon niin tietysti löytää epäkohtia, mutta ensisilmäyksellä se voi näyttää ihan ei-muokatulta.


Tästä kuvasta poistin opettajan. Se osoittautui hieman vaikeaksi sillä puomi jota piti "lisätä" ei ollutkaan suora.. Sikis tässä kesti melkein sen 10min. Kuitenkin olen lopputulokseen ihan tyytyväinen, tietysti olisin voinutehkä tehdä tämän paremminkin :)

Entäs te? Poistatteko te asiota kuvistanne tai muokkaatteko niitä yhtään?

6 kommenttia:

 1. Hienot kuvat! Itse muokkaan aina välillä ainakin kirkkauden + kontrastit ja värit ja jos tarvetta poistan just esim. jonkun turhan asian taustalla. Lisää treeniä vaan niin sun kuvista tulee vielä paremmat, joissakin näkyy aika paljon ns "kloonatut" paikat (esim. ruoho ihan samanlainen kuin toisessa paikassa) joten vinkki sinulle on että kannattaa ottaa useasta paikasta esim. ruohoa niin muokkaaminen ei näy yhtä paljon :) Tietysti riippuu myös siitä mitä ohjelmaa käyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen näiden kuvien muokkamisen jälkeen löytänyt vähän uusia tekniikkoja, varmasti pääsisin nyt parempiin tuolkissi. Kiitos kuitenkin vinkistä :D

   Poista
 2. Vau! Itse en osaisi millään poistaa noin hyvin asioita kuvista :O
  Löysin muuten blogisi tässä vähän aikaa sitten ja se vaikuttaa muutenkin kivalta :))

  VastaaPoista
 3. Hyvin muokattuja kuvia! Itse muokkaan kuvat aina (kirkkaus, kontrasti yms.) ja sillointällöin poistelen häiritseviä asioita. Mitään aitojen, talojen yms. poistamista en ole edes kokeillut, mutta yksinkertaiset kakkakasat, hevosen edessä olevat sähkölangat ja muut vastaavat olen muokannut pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Ei se loppujen lopuksi niin vaikeata ole, vaati vaan paljon kärsivällisyyttä ja treeniä :)

   Poista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!