lauantai 13. elokuuta 2016

VARUSTEITA: freejump jalustimet

Tänään olisi vuorossa ensimmäinen varustepostaus.Tässä postauskessa käsitellään todella suosittuja jalustimia, freejump soft'up pro.


Miksi ostin tämän varusteen?

Tämä on varsute, jota olen jo pari vuotta halunnut ostaa. Ajattelin kuitnekin että ostan jalustimet kuitenkin vasta sitten kun minulla on oikea estehevonen. Ostettiin sitten Ettanin myyjältä samalla satulan kanssa mustat freejumpit

Olin kuullut miten paljon positiivista palautetta jalustimet saivat ja näin miten paljon niitä pystyi bongailemaan isommistakin kisoista. ja kuitenkin kyseessä on oikeasti toimivat turvajalustimet. Joidenkin mielestä freejumpit ovat rumat, omasta mielestä nämä ovat ihan tyylikkäät. Ehkä jalustimet eivät ihan "sovi" kouluratsastukseen, mutta esteille ainakin. Jos minä olisin kouluratsastaja niin varmasti käyttäisin näitä jalustimia kuitenkin, vaikka ovatkin estejalustimet.

Nämä ruskeat jalustimet ovat Bellan, itselläni on mustat

Miten tuote eroaa tavalliseen?

Jos vertaa freejumpia "tavalliseen" jalustimeen, niissä on plajon eroavaisuuksia. Freejumpissa on leveä osa kengänpohjalle missä on "piikkejä" mitkä pitävät kengän paikoillaan. Ne ovat myös turvalaustimet jotka eivät varmastikkaan jää jalkaan jos ratsastaja tippuu. Jalustimen voi myös ottaa jalustinhihnasta irti todella helposti. Sitä on ehkä vähän vaikea selittää, mutta tässä on kuva mikä näyttää mistä voit ottaa jalustimen jalustinhinasta helposti: 

 Minä otan aina jalustimet ratsastuksen jälkeen ja laitan ne takaisin vasta seuraavalla kerralla kun ratsastan.Miten on kestänyt käytössä?

Itse asiassa oikein hyvin. Ovat vähän naarmuuntuneet, mutta ei pahasti. Eivät kuitenkaan omasta mielestä naarmuunnu niin herkästi kuin minua oli varoitettu. Nyt ovat olleet  jokapäiväsessä käytössä kuukausien ajan eikä piikit ole vielä kuluneet.Olen kyllä myös pitänyt näitä todella varovaisesti, ottanut pois aian satulasta käytön jälkeen ja pessyt kunnolla.


Onko helppo puhdistaa?

Freejumpit on mielestäni todella helppo puhdistaa. Minä teen yleensä vain niin että laitan ne vesiämpäriin jossa puhdistan ne tiskiharjalla. Jos lika ei lähde niin veteen voi lisätä vaikka pesuainetta. Pesemisessä ei kyllä yleensä kestä kauan. Ja tämä on tietysti todella hyvä asia sillä jalustimet ovat varuste joka likaantuu melkein eniten, varsinkin kuraisella säällä.


Olenko huommanut eroa tähän ja "tavalliseen"?

Joo, olen kyllä. Sen eron kyllä tuntee kun on hevosen selässä, jalustimet jalassa. Ratsastajalla on yleensä paljon "turvallisempi" fiilis. Nyt kun ratsastan näillä jalustimilla miltei joka päivä niin en mitään sinänsä enää tunne. Mutta jos menen jonkun toisen hevosen selkään millä ei ole freejumpeja, silloin sen eron tuntee todella hyvin. Silloin kun Isla kokeili Ettania ja samalla myös freejumpeja ensimmäistä kertaa, hän sanoi että ovatpa ne tukevat. Minun isä on myös kokeillut mennä freejumpeilla ja hänkin sanoi että ne antavat paljon enemmän tukea kun "tavallinen" jalustin.Plussat ja miinukset tässä tuotteessa?


+ turvajalsutimet jotka oikeasti toimivat
+ tukevat jalkaa hypyssä
+ eivät irtoa jalasta herkästi 
+ todella helpot puhdistaa.
+ jos jalka irtoaa jalustimesta, sen saa helposti takaisin.
+ on paljon värivaihtoehtoja
- kallis hinta
Kenelle suosittelen tätä?

Näitä jalustimia suosittelen kaikille esteratsastajille, miksei kouluratsasjillekin. Todella hyvät ovat kyllä olleet, enkä kadu sitä yhtään että ostin nämä. Nämä myös ovat auttaneet siinä että jalkani ei enää lennä taakse hypyssä niin helpopsti. Jos sinulta lähtee herkästi jalustin jalasta, suosittelen näitä jalustimia sinulle lämpimästi!


Mistä voi löytää tämän tuotteen?

Tuoteen voi tilata verkosta helposti. Olen myös nähnyt jalustimia myynnissä mm. HIHS'issä. Höökistä nämä löytyvät ainakin. Huomioithan että freejumpeja on kaksi eri, halvempi, painorajallinen 'lite' mallisto ja kalliimpi, painorajaton 'pro'


 
Onko tuote hintansa arvoinen?

Tämä tuote on kallis (esim. Hööksissä 279e), mutta sanoisin kyllä että jalustimet ovat hintansa arvoiset. Minä en ainakaan ole katunut yhtään sitä että ostettiin nämä jalstimet. Voihan se vähän lompakosta kirpaista, mutta freejump jalustimet ovat ainakin omista kokemuksista ihan hintansa arvoiset. 

Kuitenkin kun on hintava tuote niin kannattaa tarkalleen miettiä minkä värin ottaa. Minä otin mustat että ei harmittaisi sitten jos ottaisi esim. siniset ja haluaa käyttää kisoissa esim. pinkkiä kisahuopaa.


Muuta?

Jalustimiin on myös jalustinhihnat, sellaisia minulla ei ole. Ne antavat ratsastajalle sen, että jos jalustin lähtee jalasta niin se pysyy ihan paikoillaan. Nämä myös aika hintavat joten en ole raaskinut ostaa.


5 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Olen kyseisiä jalustimia kuolannut pitkään ja ehkä päätyykin ostoskoriin jahka tuolla varsalla ruvetaan ratsastamaan. Oli kiva lukea käyttökokemuksia :)

  VastaaPoista
 2. Olen kyllä samaa mieltä sinun kanssasi noista jalustimista! Oli pakko itsekin ostaa, kun pääsin niitä muutaman kerran kokeilemaan ja tykästyin samantien. Olen tosin miettinyt että mitähän koulukisoissa tykätään meidän pinkeistä jalustimista, mutta jos tuomari viheltää meidät sen takia pois radalta niin ei voi mitään :D

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvä postaus! Itsekin olen näitä katsellut, mutta ylisuuri hinta ja ruma ulkonäkö on jättänyt kauppaan:P Ehkä, jos joskus olen rikas niin voisin freejumpit hankkiakin, sillä niistä olen kuullut lähinnä vain hyvää.

  VastaaPoista
 4. Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 5. Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!