lauantai 27. elokuuta 2016

Rio De Janeiro 2016

Huh huh, nyt ollan palauduttu huikealta matkalta! Viikko sitten oltiin vielä lentokoneessa, saavuttiin Suomeen Tiistai aamulla yhdeksältä. Tässä postauksessa kerron jokaisesta päivästä erikseen.Torstai 11.8

Lentomme Suomesta lähti kello 14.10. Yhteensä olime matkassa 27h kunnes päästiin Rion lentokentälle. Lensimme New Yorkin kautta, siellä odoteltiin myöhästynyttä lentoa n.8h. Ensimmäinen lento oli Finnair ja toinen American Airlines. Matka New Yorkin ja Rion välillä kului nukkuessa.

Kuvat lentokoneesta. Lennettiin Grönlantin yli. Itse en nähnyt näitä upeita maisemia kun istun keskimmäisellä penkkirivillä, käytävien keskellä.


Tämä kuva ei ole Grönlannin ylöpuolelta x)
Perjantai 12.8

Tulimme Rioon paikallista aikaa aamulla. Lentokentältä hypättiin taksiin ja ajettiin n. 2h matka Buziokseen. Kun saavuimme hotellille niin veimme tavarat huoneisiin ja lähdettiin vähän kiertelemään paikkoja, kävimme mm. rannassa. Mentiin myös syömään.

Kun tultiin takaisin hotellille niin oli jo pimeätä ulkona. Kello ei kuitenkaan ollut kuin puoli seitsemän. Mentiin hotellin uima-altaalle hetkeksi. Mentiin sen jälkeen aika pian nukkumaan, kuitenkin monta tuntia reissaamista takanapäin joten väsymyskin tuntui.

Jätin kameran hotellille joten tältä päivältä ei ole paljon kuvia.


Näkymät hotellilta


Lauantai 13.8

Heräsimme paikallista aikaa puoli yhdeksältä ja menimme heti syömään aamupalaa. Sen jälkeen lähdimme kävelemään Buzioksen keskustaan, katselemaan paikkoja. Tulimme takaisin n. kolmen ja puolen tunnin kulutta. Tämän jälkeen mentiin rannalle uimaan hetkeksi jonka jälkeen lähdettiin syömään. Tämän jälkeen menimme hotelille jossa katsottiin esteratsastuksen osakilpailua.

Patsas joka esitti kalastajia

oikeita kalastajiaSunnuntai 14.8

Kävimme taas keskustassa. Olimme ostamassa juomaa ja ruokaa paikallisesta marketista. Ostimme myös paikallisia karkkeja joita maisettiin illalla hotellissa. Käytiin myös ostamassa mm. rantakengät ja uimapuvut. Kaius osti myös tuliaiset kavereilleen. Kun tulimme takaisin hotellille niin vaihdoimme uimapukuihin ja menimme rannalle uimaan. Illalla katsoimme taas olympialaisia Tvstä syömisen jälkeen.


Maanantai 15.8

Lähdimme taas keskustaan. Tällä kerralla menimme veneretkelle. Olimme n. kaksi ja puoli tuntia veneessä joka ajoi kolmeen eri rantaan missä se pystähty n. 20 minuutiksi. Jos halusi niin sai hypätä mereen umaan hetkeksi. Veneretken jälkeen kävelimme hotellille ja jätettiin "turhat" tavarat sinne.

Kaktuksen kukkia


Mentiin rannalle pihvipaikkaan syömään. Aurinko oli jo laskenut kun tultiin takaisin. Menimme taas hetkeksi uima-altaalle jonka jälkeen katsottiin taas televisiota ja pikkuhijlaa menimme nukkumaan.Tiistai 16.8

Viimeinen päivä Buzioksessa. Aamupalan jälkeen menimme heti rannalle. Sen jälkeen mentiin hakemaan välipalaa joka syötiin hotellissa.


 Kello oli kome kun lähdettiin opastetulle retkelle sademetsään. Siellä näimme paljon kaktuksia, lintuja, erikoisia kaskveja, termiittejen pesiä ja jopa villinä elävän laiskiaisen, joka on oppaamme mukaan harvinainen näky.
Sateen jättämä oja


"Vuohen parta"Tässä kuvassa näkyy laiskiasen pitkät ja paksut kynnet

kasvi joka on sukua ananakselle


Oltiin vuoren huipulla silloin kun aurinko oli laskemassa joten puolet matkasta alas vuorta käveltiin pilkkopimeässä. Kun tulimme retkeltä niin menimme syömään jonka jälkeen menimme hotellille pakkaamaan tavaroita matkalaukkuihin.Korppikotkia puussa


Joimme ananasmehua melkein jokaisessa ravintolassa. Se oli todella hyvää!

Keskiviikko 17.8 

Lähdimme Buzioksesta aamukuudelta. Saavuimme Rioon kun kello oli varttia vaille yhdeksän. Veimme tavarat kämppään jossa asuimme. Tämän päivän matkakohteena oli Corcovadolla sijaitseva Kristuspatsas.

Pieni, agotis niminen eläin. Ne asuivat villeinä pustossa. Omasta mielestä tämä eilän näytti pitkäjalkaiselta marsulta tai oravalta jolla ei ollut häntää
Silkkiapina joka myös asui puistossa
Menimme ensin kävellen metroasemalle josta lähdettiin metrolla kun oltiin saatu ostettua Rio liput. Metron jälkeen hypättiin bussin kyytiin ja sitten bussi vaihtui vielä minibussiin jolla lähdettiin vuorta ylös. Tultiin jonkinlaiselle asemalle. Seillä oli kauppa jossa myytiin lippujen lisäksi kaikenlaista tavaraa. Tällä asemalla odotettiin pari tunti jonka jälkeen vielä jonotettiin. Kun vihdoin päästiin jonojen läpi niin hyppäsimme taas minibussiin ja matka jatkui kohti patsasta. Näky oli loppujen lopuksi jonottamisen arvoinen.
Siellä oli kyllä tosin todella paljon porukkaa, kaikki kamerat tai kännykät käsissä. Kaikki yrittivät saada joko kuvaa itsestään tai muista perheenjäsenistä/ystävistä, patsas taustalla. Piti varoa ettei pilaisi jonkun kuvaa kävelemällä kameran edestä.. Siellä oli siis todella vaikeata ottaa kuvia sillä tavalla että otat portretti kuvan ja patsas näkyy taustalla, etenkin kun patsas oli niin iso.Se ei nimittäin välttämättä mahtunut kuvaan mukaan. Kristuspatsaalla näky myös paljon urheilioita ja mm. Usain Boltin isä.


Lisko joka oli kivisellä kaiteella

Kun päästiin alas vuorelta niin oltiin jo niin väsyneitä että ei jaksettu lähteä sokeritopalle mikä alkuperäinen suunnitelma oli. Mentiin sen sijaan bussilla metroasemalle ja sieltä metrolla Copacabanalle. Ilta alkoi jo hämärtyä joten lähdettiin aika nopeasti syömään. Tämän jälkeen menimme taksilla asunnolle. Mentiin vielä ostamaan aamupalaa huomiseksi jonka jälkeen mentiin nukkumaan.

Copacabana sokeritopalta nähtynä

Torstai 18.8

Mentiin taas aamulla juna-asemalle ostamaan Rio lippuja, tällä kertaa kolmen päivän liput. Kun saatiin asia hoidettua niin hypättiin taas metron kyytiin.

Puistossa elävä kissa. Kodittomia kissoja oli todella paljon kyseisessä puistossa. Siksi nimitimme puiston "kissapuistoksi"

Agotis nimiset eläimet asuivat myös samassa puistossa. Täällä ausi myös apinota ja hanhia sekä riikinkukkoja
Kävelimme metroasemalta vielä matkan kunnes saavuimme köysiradan alkuasemalle josta lähdimme köysiradalla sokeritoppaa kohti. Ensin tulimme tosielle vuorelle josta piti mennä vielä toista köysirataa pitkin jotta pääsi sokeritopalle. Vuorella oli myös todella upeat näkymät. Sokeritopalla oli myös aika paljon urheilioita, myös Suomalaisia. Tänne paikkaan ei onneksi ollut yhtä pitkiä jonoja ja retki meni paljon nopeammin kun eilinen.

Mentiin alas toiselle vuorelle syömään vähän välipalaa. Meillä kävi tuuri säiden suhteen, heti kun tultiin alas sokeritopalta niin vuori meni pilveen. Kristupatsas oli myös pilven peitossa tänään.


Kun oltiin palaamassa takaisin köysiradalle niin nähtiin villinä eläviä pieniä, suloisia apinoita. Niitä oli ainakin nejlä ja ne istuivat puussa kun ihmiset olivat ottamassa niistä kuvia.


Tämä kuva mielestäni erityisen onnistunut

Kun tulimme alas vuorelta niin lähdimme kävelemään ostoskeskusta kohti jossa vietimme lopun illasta. Ostimme Rio 2016 paitoja, ei vaan itsellemme vaan myös tuliaisiksi.

Ostoskeskuksessa syömässä

Sokeritoppa sekä toinen vuori Kristuspatsaalta katsottuna

Perjantai 19.8

Heräsimme aikaisin aamulla ja mentiin bussilla juna-asemalle. Junalla mentiin Deodoroon missä osa olympiastadioneista sijaitsi.

Ensin vuorossa oli esteratsastuksen finaali. Huikeita esteitä ja upeita ratsukoita, tykkäsin! Bronssille ratsasti Kanadalainen Eric Lamaze, hopealle Peder Fredricson ruotsista. Voittajaksi selviytyi lopulta 58 vuotias Nick Skelton yhdysvalloista. Kultamitalistin ratsu on Big Star niminen.


Peder Fredricson

Olympia kultamitalisti Nick Skelton ja Big Star

Etsratsastuksen jälkeen suuntasimme viereiselle alueelle missä nähtiin naisen modernin viisiottelun kaksi viimeistä lajia, ratsastus ja juoksuammunta. Kilpailu oli todella jännittävä loppuun saakka. Lopuksi kultamitalin vei Australialainen; Chloe Esposito,  joka lähti juoksuammuntaan sijalta seitsemän.


linkki videoon jossa näkyy klippejä tämän vuoden viisiottelusta, sekä kerrotaan miten kilpalu eteni

Modernissa viisiottelussa on ensin uintia, sen jälkeen miekkailua ja sitten ratsastusta. Se jolla on parhaat pisteet ratsastuksen jälkeenlähtee juoksuammuntaan ensin. Juoksuammunnassa juostaan lenkki jonka jälkeen pitää osua viisi kertaa laserpistoolilla "tauluun" 10m etäisyydestä kunnes saa lähteä taas juoksemaan. Yhteensä juoksemista tulee 3.2 km. Urheilijat ampuivat 4 kertaa. Ensimmäinen maalissa on voittaja.Ratsastuksesta voi saada 300 pistettä, jokaisesta puomista, kiellosta tai aikavirheestä poistetaan pisteitä. Tippumisen jälkeen saa kuitenkin jatkaa, siitä tulee vain virhepisteitä. Aikaa ei kuitenkaan pysäytetä. Jos ratsastaja kuitenkin tippuu kaksi kertaa niin hänet hylätään. Esteelle saa myös kieltää neljä kertaa ennen kun tulee hylkääminen. Jos hevonen kieltää kaksi kertaa samalle esteelle niin saa jatkaa heti seuraavalle.

Toinen asia mikä tässä oli jännä oli se, että hevoset arvottiin ja ne olivat kilpailioille täysin tuntemattomat. Hevosta sai verrytellä 20min. Tippumisia ja kieltoja siis nähtiin paljon, esteet eivät kuitenkaan ihan matalia olleet.

Kello oli jo yli seitsemän kun noustiin taas junan kyytiin. Sen jälkeen mentiin taas metrolla. Mentiin syömään jonka jälkeen lähdetiin jo asunnolle nukkumaan.

Pahoittelen kuvien laatua, ei tiedetty että meidän kameran tuominen kisoihin ei ole kiellettyä. Näimme kuitenkin muilla aika samanlaisia kameroita yleisössä joten otimme sitten seuraavana päivänä mukaan oman kameran.
 Sinänsä harmittaa ettei otettu kameraa heti tällä päivällä mukaan mutta ei haluttu ottaa sitä riskiä että olisi pitänyt lähteä viemään kameraa takaisin ja missattu koko ratsastus.. No, sille ei voi nyt mitään.


Lauantai 20.8 

Ammulla ei herätty ihan niin aikaisin, ensimmäinen kilpailu mitä mentiin katsomaan alkoi vasta päivällä. Lähdettiin taas bussilla. Tällä kertaa mentiin ensin metrolla ja sitten junalla, taas Deodoroon.

Ensin katsoimme naisten maastopyöräilyä joka oli todella kiinnoistavaa. Naiset pyöräilivät kuusi kertaa saman lenkin joka sisälti niin ylä- kuin alamäkiä. Tästä lajista kultamitali tuli ruotsalaiselle Jenny Rissvedsille.
Kultamitalisti


Pyöräilyn jälkeen Kaius ja Pappa lähtivät Maracanalle katsomaan miesten jalkapallofinaalia.


Maracana

Minä, Äiti, Isla ja Famo mentiin katsomaan miesten modernin viisiottelun kaksi viimeistä lajia. Tässä oli siis ihan samat säännöt kuin siinä mikä katsottiin edellisenä päivänä. Miesten viisottelun voitti venäläinen Aleksander Lesun. Ratsastuksen aikana tuli pieni sadekuuro, mutta siitä selvittiin ongelmitta ja pilvet häipyivät aika nopeasti.

Naisten kultamitalistin pikkuveli, Max Espostito
Vasemalla kirkkaassa paidassa: Kultamitalisti Aleksander Lesun


Unkarin Bence Demeter


Kun viisiottelu oli loppu niin lähdimme taas junalla metroasemalle, metrolla asunnon lähelle ja sieltä kävellen kaupan kautta kotiin. Olimme juuri tulleet kaupasta kun Brasilia voitti jalkapallon Saksaa vastaan ja koko kaupunki iloitsi. Joka puolelta kuului huutoa. Oli ollut todellaa jännittävä peli ja Brasilialaiset olivat syystäkin iloisia.

Mentiin vielä illalla Sambakoululle katsomaan minkälainen meininki siellä on. Minun korville oli kyllä aika paljon liikaa volyymiä.. 
Sunnuntai 21.8

Aamulla kun pappa, Kaius ja famo lähtivät katsomaan käsipallon bronssiottelua niin minä, äiti ja Isla menimme sambadromelle katsomaan kun maratonjuoksijat tulivat maaliin. Aamulla tuli vähän vettä mutta kun itse lähdimme ulos niin oli ainoastaan poutaista, vettä ei tullut.

Sambadrome kristuspatsaalta katsottuna
voittaja;
Eliud Kipchoge


Mentiin asunnolle pakaamaan kaikki tavarat matkalaukkuihimme. Sen jälkeen lähdimme jo aika pian lentokentälle.


Lento oli myöhässä ja lähti vatsa puoli kahdeltatoista paikallisaikaa, kaksi ja puoli tuntia myöhässä. Lensimme New Yorkiin American Airlinesilla. Ehdimme lentokentällä syömisen lisäksi myös ostaa viimeiset tuliaiset.


Maanantai 22.8

Koska lento oli myöhässä niin ei ehditty olla New Yorkissa kauaa. Mentiin vain kurkkaamaan Central Parkia ja lähdimme syömään.Sen jälkeen mentiin Times squearille kiertelemään vähän kauppoja. Löysin tavaratalosta uuden repun, lompakon ja kivoja vaatteita koulua varten.Lähdettiin parin tunnin päästä takaisin lentokentälle. Lesimme Finnairilla Suomeen.


Tiistai 23.8

Saavuttiin Suomeen kun kello oli vähän yli 9 aamulla


Meillä oli oikein kiva reissu, tämä on kokemus joka tulee säilymään muistoissa pidemmän aikaa. Oli kuitenkin ihana tulla kotiin ja nähdä Cora sekä hepat ♥

6 kommenttia:

 1. Super kiva postaus ja kuvat! Kuulostipa tosi kivalta reissulta:)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Voi kun itsekin haluaisin atlantin tuolle puolen :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavia kuvia oot saanut otettua tuolta! Pieni kateus kyllä kieltämättä iskee, kun näkee, että muut ovat olleet katsomassa näitä hienoja kilpailuita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oli kieltämättä kyllä oikein kiva reissu :D

   Poista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!