maanantai 1. kesäkuuta 2015

Hyvän hengen talliympristö



Tällä postauksella minä ostallistun blogitallin viikon blogihaasteeseen. Osallistu sinäkin tästä ja voit voittaa Sevenonin kauniita hevoslaseja!

Tärkeintä tallilla on minusta hevosen hyvinvointi. Hevosella pitää olla hyvät oltavat. En ikinä laittaisi ponia minnekkään missä sillä ei ole hyvät oltavat vaikka siellä olisi tosi mukavia ihmisiä tai muuta.

Mutta jos puhutaan nyt "hyvän hengen talliymäristöstä", niin tykkään tosi paljon siitä että on vähän pienempi porukka. Esim.  nyt meitä on 7 "nuorempaa" tallilaista. Tietysti aikuisia on tallilla paljon enemmän, tallilla asuukin yli 30 hevosta. Onhan vielä pari alle 6v tallilaistakin.

En ole oikeastaan ikinä vielä olut missään isommassa talliporukassa, silon kun ratsastin ratsastuskoululla niin kävin ratsastamassa, hoidin hevosen ja lähdin kotiin. Mutta olin aika pieni silloin, koska kun olin 9 saimme ensimäisen hevosemme.

Tämä on tärkeää ratsastuskoulussa jotta saisi hyvän talliymäristön:
-Ketään ei kiusata eikä jätetä ulkopuolelle
-Ollaan avuliaita ja otetaan kaikki ihmiset huomioon

Tietysti aina ei voida välttää sitä että kiusaamista tapahtuu, joka on tosi surkea asia.  Isoon ratsastuskouluun on aika vaikeata saada hyvä talli-ilmapiiri, koska ihmisiä on monta.


Tämä on tärkeää yksityisellä tallilla jotta saisi hyvän talliymäristön:

-Ketään ei kiusata eikä jätetä ulkopuolelle
-Ollaan avuliaita ja otetaan kaikki ihmiset huomioon
- Kaikki tuntisivat toisensa jollakin tavalla

Tätä ei meidän tallilla tapahdu, koska meitä on niin pieni porukka.  Yleensä hevosenomistajat ovat aikuisia, joten sillon luulisi että he osaavat jo käyttäytyä. Ja yksityisellä tallilla kaikilla on omat hevosensa. Tykkään siitä kun on vähemmän ihmisiä, silloin kaikki voisivat tuntea toisensa. Koska eihän ratsastus ole vain sitä ratsastusta. Hyvät tallikaveritkin ovat iso asia. Melkein kaikki kaverini ovat jotenkin hevosihmisiä. Tai ainakin ne parhaat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!