perjantai 16. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 16: Hyvät ja huonot puolet Ettanissa

Sanoisin että kaikissa hevosissa on hyvät ja huonot puolet. Tässä postauksessa pohditaan sitä mitä hyvää ja huonoa Ettanissa on.


Ettaniin pystyy aika helposti luottaa, se on fiksu, järkevä ja lempeä hevonen.


Ettan pystyy myös tarhata muiden hevosten kanssa ja tuule yleensä hyvin toimeen kaikkien kanssa. Se hyvä Ettanissa myös on että se on tosi seurallinen ja on mielellään ihmisten kanssa.


Ettan ei ole helppo, mutta ei se ole kuitenkaan liian haastava ratsastaa. Minulle se on juuri sopiva, en kuitenkaan halua mitään automaattihevosta.


Tykkään myös siitä että Ettanissa huomaa hyvin kun se oikeasti pitää jostain jutusta, miten paljon se innostuu jo pelkästään puomien ylittämisestä.


Samalla voin luottaa siihen että Ettan ei lähde käsistä eikä muutenkaan tee mitään tyhmää kuten pukita, nouse pystyyn yms.


Ettan on minun tarpeisiin hyvä hevonen.


 Ettanilla on paljon potentaalia, etenkin esteillä. Sillä ei ainakaan pitäisi loppua kapasiteetti kesken.


 Ettanilla on hyvä suku ja se on tamma joten sille voisi hyvinkin teettää varsoja sitten kun sen kilpailu-ura on loppu.


Kuitenkin Ettanissa on pari huonoakin puolta. Sillä on nimittäin vaikeuksia pysyä paikoillaan, etenkin kun sillä on ratsastaja selässä tai kiire johonkin (esim. sisään talliin syömään)


Ettan on myös täysi hyönteishysteerikko ja potkii ihan jokaista pienen pientä ötökkää joka tulee sen lähistölle. Siksi sillä on aina kesäisin ulkona ötökkäloimi ja maastossa sillä on myös ratsastushyttysloimi.
 Sitten Ettanilla on myös tapana pysähdellä usein kun sitä taluttaa maastakäsin. Se vain pysähtyy, seisoo siinä hetken, katselee maisemia ja liikkuu vasta kun taluttaja on tarpeeksi päättäväinen. Tätä se tekee etenkin kun pitäisi kävellä karsinasta kentälle. Sitä joutuu melkein raahaamaan perässään. Kuitenkin se tottelee kun sitä käskee, onneksi. No, ehkä se on parempi kun se että se sinkoilisi joka suuntaan ja sen taluttaminen olisi melkein vaarallista.


  Loppujen lopuksi Ettan on tosi hyvä hevonen juuri minulle, olemme oikein oiva pari ja tykkään siitä tosi paljon ♥

2 kommenttia:

  1. Wony on taluuttaessa ihan samanlainen, kuin Ettan! Maasta käveltäessä ei huvittaisi liikkua sitten yhtään mihinkään, Wony on todella hidas kävelijä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän hollantilaiset taitavat olla ainakin siltä kantilta melko samanlaiset :D

      Poista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!