maanantai 5. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luuku 5: Istunta-analyysi

Tein yli vuosi sitten (5.5.15) istunta-analyysin. (luettavissa tästä) Tämän päivän joulukalenterilukkussa tulee uusi istunta-analyysi. Tulen ottamaan uudempia kuvia mutta myöskin kuvia kesältä.

Aloitetaan tällä kertaa taas katsomalla istuntaani kouluratsastuksessa:

Nämä kuvat ovat laitettu jotenkuten niin että vanhin on ensin. Toivottavasti saatte käsialastani selvää!

n. puoli vuotta sitten työnsin helposti pohkeen pois hevosen kyljestä. Täsä kuvassa kannan muuten käden ihan hyvin, nyrkit vain eivät ole pystyssä.


Tässä ryhtini on todella huono ja en kanna kättä kunnolla.

Tässä on sen sijaan oikein hyvä ryhti mutta käsi vosi olla paremmin.

Tässä katse on ihan suh. hyvä. Miinuksena taas kädet!

Ryhti ei ole mitenkään super paha, muttei hyväkään. Ettan liikkuu sentään oikein hyvin. (en tiedä mikä tuo vihreä linja varpaasta olkapäähän on.. xD)

Tämä kuva on viimeiseltä ratsastukstunnilta ennen Ettanin saikkua jolloin se jo oli outo. Tässä on taas ongelmana nyrkki.

Tämä on nyt jo vähän uudempi kuva. Nyrkkien asento on jo vähän parempi ja kannan sentään käden. Katse on taas vaihteeksi maassa.

Tässä kuvassa on sitten miinuksia vaikka muille jakaa. Katse on jo vähän parempi, muttei missään nimessä hyvä. Jalka on liian takan jos en ole juuri väistättämässä takaosaa ulos.
Tästä huomasimme sen että paljon parannettavaa on etenkin katseessa ja nyrkkien asennossa. Jalkani onneksi on pysynyt jo aika hyvin sopivalla paikalla.


Sitten katsotaan istuntaani esteratsastuksessa:

Nämä kuvat ovat vähän sekalaisemmassa järjestyksessä, uusimmat kuvat ovat kuitenkin viimeisenä.

Tämä oli eka kerta Ettanilla ponilaakson leirin jälkeen ja voin sanoa että oli aika outoa mennä isoplla hevosella.. Tässä kuvasa ilmenee sama ongelma mikä minulla on ollut jo aika kauan, jalka lentää taakse. Olisin voinut myös myödätä ihan vähän enemmän, ei paljoa mutta hieman.

Tässäkin jalkani lentää taakse, muuten ihan hyvä.

Tässäkin sama ongelma

Tämä oli sarjan b osa tallikisojen 80cm luokassa. Väli jäi vähän ahtaaksi ja tultiin aika lähelle esteelle. Olisin itse voinut oplla nojaamatta noin paljon eteen.

Virheistä opittiin ja tämä oli samojen kisojen 90cm luokasta sama este. Paljon parempi hyppy kun saatiin väli paremmaksi!

Tämä on meidän ensimmäisistä kisoista

Tälle esteelle tuli tosi outo hyppy, en edes tiedä oikein miksi. Siihen nähden jalkani on ihan hyvin.

Tästäkän kuvasta en löydä sen suurempia miinuksia.

Tässä olen noussut satulasta enemmänkin ylös kuin ylös ja eteen. En tarvitsisi olla ihan noin korkealla satulasta ja myötäystä voisi ehkä olla hieman enemmän.

Tässä istuntani on ihan hyvä.

Tästäkään en löydä sen suurempia virheitä

Tässä olen ehkä hieman liian lähelä satulaa, muuten ihan hyvä.Tämä istunta-analyysin tekeminen on ihan huippuhyvä tapa löytää asioita mitä voisi omassa ratsastuksessaan parantaa, kunhan katsoo vain tarpeeksi kriittisellä silmällä ja oikeasti löytää ne pienetkin asiat. Tämä on myös hyvä tapa katsoa miten on kehittynyt viime istunta-analyysin teosta. samalla huomaa myös miten yksi pieni juttu voi vaikuttaa kokonaisuuteen. Eli vinkiksi kaikille, tehkää ihmeessä istunta-analyysi omasta ratsastuksestanne!

Muistakaa linkata instagraminne tämän joulukalenterin ensimmäiseen lukkuun! Sinne pääsette klikkaamalla tästä.

4 kommenttia:

 1. Tää oli kyllä mielenkiintoinen postaus! Itsekin olen tehnyt hiukan samantyylistä postausta, mutta enpäs keksinyt siihen näin hyvää ideaa, että kuviin voisi vain yksinkertaisesti merkata plussat ja miinukset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, itsekkin piti vähän miettiä miten saisin tehtyä tämän kivasti :)

   Poista
 2. Todella hyvin toteutettu postaus ja hyvin analysoidut kuvat! Itsellä löytyy melko paljon samoja virheitä, niin koulussa, kuin esteillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, etenkin tää nyrkkijuttu taitaa olla aika yleinen virhe :D

   Poista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!