sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 4: Varsutepostaus; mitä varusteita Ettanilla on este/kouluvalmennuksessa

Tästä luukusta tulee tämän joulukalenterin ensimmäinen varustepostaus (niitä on luvassa enemmän..) jossa me katsotaan vähän Ettanin varusteitusta normaalilla estetunnilla/valmennuksella.

Ettanilla on aina tietysti suitset, satula, huopa, panssarivyö ja jalustimet mutta myöskin martingaalit, suojat sekä joskus korvahuppu. Koulutunneilla meillä on ollut pintelitkin käytössä.

Aloitetaan vaikkapa suitsita. Ettanilla on käytössä PS of Swedenin suitset, High Jumpit. Niistä olen tehnyt kokonaisen postauksen joka on luettavissa tästä. Niistä en kerro sen enempää, jos teitä kiinnostaa enemmän käykää ihmeessä katsomassa niiden oma varustepostaus.

Hieman vanhempi kuva suitsistaEttanilla on käytössä SeaBis merkkinen "Utah" niminen satula. Kuten blogia kauemmin seuranneet ehkä tietävät niin meillä on ollut oikeastaan melkein koko kesän ajan ongelmia oikean satulan löytämisessä, Ettanin selkään on nimittäin aika vaikea löytää soivaa satulaa.Satula joka meillä nyt on niin on sama mikä me ostettiin ihan aluksi, nyt sitä on kuitenkin muokattu Ettanille sopivammaksi ja oli paras vaihtoehto. Satulan alla pitää kuitenkin olla mattesin karvapehmuste. Itselleni tämä satula ei ole yhtä hyvä kuin jotkut muut mitä kokeilimme, mutta tärkeintä on kuitenkin että hevosella on sille sopiva satula.Huovat tietysti vaihtelevat, mutta esittelen tässä nyt pari tavallisinta mitä ollaan usein käytetty:

Ensinnäkin ensimmäinen huopa joka ostettiin vartavasten Ettanille, Kingslandin harmaa huopa joka on ostettu HIHSistä.
Olen myös käyttänyt useasti Ianin vanhaa kisahuopaa, Goldmedalin vaaleansinistä estehuopaa joka näkyy esim. tässä kuvassa:Satulavyönä meillä on cheval merkkinen panssari. Se on ollut käytössä melkein jokaisella ratastuksella yli puoli vuotta, hyvin on kestänyt. Ainoa huono juttu tässä on että se voi olla vähän vaikea puhdistaa lukon alta.Jalustimina toimivat freejumpit. Niistäkin olen tehnyt kokonaisen postauksen joka löytyy tästä. Freejumpeja olen käyttänyt melkein joka kerta kun olen Ettanilla ratsastanut. Mutta ei niistä sen enempää, niistäkin löytyy siis jo aika runsas varustepostaus.Meillä on yleensä jokaisella tunnilla käytössä mustat rintaremmi martingaalit, niiden merkistä en ole varma.
Suojina meillä on Back on trackin jännesuojat, nekin ovat olleet aika kauan käytössä. Niistä on jossain vaiheessa tulossa tarkempi varustepostaus. Suojat meillä on joka ratsastukskeralla käytössä, etusuojat jos mennään ihan vain sileällä ja etu- sekä takasuojat jos mennään puomeja/esteitä.Korvahuppu miellä on oikeastaan ollut käytössä vain kesällä silloin kun on paljon hyönteisiä liikkeessä, ihan vain sen takia että Ettan on niille todella herkkä ja ärsyyntyy helposti ötököistä. Silloin meillä on useimmiten ollut Ianin vanha HV polon musta korvahuppu joka näkyy allaolevassa kuvassa:
4 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Sun hevonen on ihana :) Pystyisitkö muuten tehdä mulle banneria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Voisin hyvinkin, siihen kuitenkin edellyttäisin että sinulla itselläsi tiedossa minkälaisen bannerin haluat :)

   Poista
 2. Todella kivan näköisiä varusteita teillä käytössä! Tää oli mielenkiintoinen postaus :)

  VastaaPoista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!