lauantai 3. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 3: Ettanin luonne

Tämän päivän kalenteriluukussa pohditaan enemmmän Ettanin luonnetta. Ettan ollut minulla Suomessa nyt n. 7kk ja alan jo tietää sen luonteesta sen verran että pystyn kirjoittamaan tänne blogiinkin siitä ilman itse keksimiä lisäyksiä ;)


Millainen Ettan on:


Karsinassa


Karsinassa Ettan yleensä seisoo aika rauhallisesti paikoillaa, etenkin jos sillä on heinää nenän edessä. Satuloidessa se saattaa alkaa pyörimään vähän jos sillä ei ole riimua/suitsia joten laitan yleensä aina ensin suitset ensin. Jos sillä ei ole heinää niin pidän se kuitenkin riimussa sillä silloin pystyy pitämään oven auki.

Ettan Harjussa kenttäkisoissa
Olen huomannut myös sen että Ettan pitää mieluusi pään ulkona karsinasta, varmaanki johtuen siitä että sen entisessä kodissa karsinoissa oli luukut mistä hevoset pystyivät laittaa päänsä ulos ja katsoa ulos käytävälle.taluttaesssa


Taluttaessa Ettan on oikea haahuilia. Se kävelee yleensä tosi hitaasti (paitsi jos se haluaa nopeasti sisään/heinä odottaa tarhassa) ja miltei raahaa jalkojaan perässään. Ettanin liikuttaminen maastakäsin taluttaen ei ole aina niin hauskaa sillä Ettan yleensä pysähtelee, joko portin viereen kun se on sitä mieltä että pitäisi päästä sisään tai jos se näkee jotain mielenkiintoista/pelottavaa ja pysähtyy katsomaan sitä. Ettanin yksi lempinimi "Nuu nuu" tulee siitä että joksus taluttaessa se "imuroi" tietä. Muutenkin se on aikamoinen imuri, sen löytää mitä luultavimmin turpa maassa etsimässä ruokaa.


ratsastaessaRatsastaessa Ettan on haastava, mutta samaan aikaan tosi kiva. Pitkin ohjin kävellessä se kävelee tosi repasta vauhtia eteenpäin. Kun ottaa ohjat tuntumalle vauhti hiljentyy. Ettania on miltei vaikein työstää käynnissä, se ei mielellään haluaisi kävellä. Ettanin mielestä pitää aina ravata tai laukata! Ettanin ravi on melko epämukava istua ja se vaatii vatsalihaksia. Kaikki jotka ovat Ettania kokeilleet ovat sanoneet jotain tähän tyyliin "Miten sä edes pystyt ratsastaa tällä!?". Silloin kuin Ettan ravaa rauhallisesti ja pyöreänä ravissakin on mukavempi istua. Sen sijaan Ettanin laukka on ainakin omasta mielestä tosi ihana. Se pyörii kivasti ja Ettan rakastaa laukkaamista.


Ettanin helpomip kierros on selvästi vasen kierros. Sillä on vaikeampi nostaa oikea laukka ja muutenkin se on vaikeampi oikeaan suuntaan.


Kun ratsastaa puomitehtäviä Ettan on ihan tohkeissaan. Se ei halveksu puomeja tai matalia esteitä lainkaan, se rakastaa niitä melkein yhtä paljon kuin isompia esteitä. Ettanin kanssa on siis aika helppo "kuivaharjoitella" esteratsastusta. ;)lastaamisessa ja matkustaessa


Ettan tykkää kisaamisesta se lastautuu melkein itsestään, kävelee vain sisään traileriin. Muutenkin trailerimatkalla se käyttäytyy kunnollisesti eikä riehu turhaan, vaikka matkustaisi yksinään.


kisapaikalla


Ettan käyttäytyy kisapaikalla melkein rauhallisemmin kuin kotona. Omassa kodissaan sillä on aika usein vaikeuksia paikkalla pysymisen kanssa jos liikutaan karsinan ulkopuolella. Kisapaikalla Ettan seisoo paikallaan paljon helpommin. Se tykkää katsella kaikkea mitä tapahtuu sen ympärillä.kisaverkassa

(estekisoissa)

Ettan on kisaverkassa yleensä aika energinen, mutta ei mitenkään normaalista poikkeaava. Kunhan pääsee hyppäämään niin  kaikki on hyvin!


Esteradalla


Esteradalla Ettan on kuin elementissää. Se keskittyy siihen mitä se tekee ja on samalla täynnä intoa. Vaikka jarrut voivat olla välillä hieman hukassa niin on kuitenkin ihanaa nähdä että hevonen nauttii. Jarrut ovat kateissa etenkin silloin kun pitäisi lopettaa rata ja siirtyä raviin..

Joskus Ettanin jalat menevät vähän sekaisin jos se ei ole varma mistä kohdasta pitäisi ponnistaa, silloin ratsastajan pitää vain pitää pohkeet kiinni ja rohkaista hevosta.


Palkintoen jaossa


En ole itse päässyt Ettanin kanssa vielä palkintoenjakoon (:c) mutta Nixo ja Ettan ovat olleet pari kertaa. Ettan ei oikein tajua kunniakierroksen ideaa ja menee ihan normaalia laukkaa eikä lähde kunnolla laukkaamaan kovaa. Kun rusetit asetetaan paikoilleen Ettan ei tietenkään halua seistä paikoillaan mutta ei snetään pelleile sen enempää.

Kuva on otettu oman seuran järjestämän Match-shown jälkeen

kengityksessä


Kun Ettan kengitetään niin se pysyy ihan rauhassa niin kauan kun sillä on joku syöttämässä heinää. Jos heinää ei ole, sillä voi olla vähän vaikea pysyä aloillaan (yllätys yllätys). Mutta Ettan ei tee mitään sen pahempaa.klinikalla


Klinikalla Ettan käyttäytyy oikein asiallisesti, tietysti ei pysty aina pysy ihan aloillaan ja pitää liikuttaa joitain jalkaa tai edes päätä.


Muistakaa linkata instagraminne tämän joulukalenterin ensimmäiseen lukkuun! Sinne pääsette klikkaamalla tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!