torstai 22. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 22: Kisakausi 2016Kisakauden aloitin Silverillä, joka on siis entinen ponini joka nykyään on siskon omistuksessa.Vuoden ensimmäiset kisat olivat 31.1 PoM cup ensimmäinen osakilpailu. Menin Silverin kanssa helppo B luokan. ratana oli helppo B merkin kouluohjelma ja loputuloksena saatiin 60.2%.

Oltiin lopulta 5/15
Toiset kisat olivat PoM cup toinen osakilpailu jotka järjestettiin 14.2. Menin taas Silverin kanssa helppo B luokassa. Ratana oli tällä kertaa KN special. Saatin lopulta 62%. Vaikka itse en ollut yhtän tyytyväinen rataan niin voitimme Silvein kanssa luokan ja samalla saatiin vuoden ensimmäinen ruusuke.


Vuoden komas kilpailu oli PoM cup viimeinen osakilpailu. Mentiin taas helppo B ja ratana tällä kertaa Helppo B:0 2009. saatiin lopulta 59.8% ja sijoituttiin viidenniksi. Oltiin loppujen lopuksi koko cupissa neljänsiä.


Seuraavaksi seurasikin pieni katkos kisaamisesta sillä Ettan saapui meille ja sen kanssa ei heti kisoihin lähdetty.Lähdettiin kuitenkin tallin vieressä sijaitsevalle kisakentälle jossa pidettiin Match show. Päästiin lopulta viimeiseen rinkiin vaikka saatiin ensin sininen ruuskue sen takia että Ettan ravasi liian hitaasti. Sain itse "juniori esittäjä" erikoispalkinnon.
Seuraavana onkin minun ja Ettanin ensimmäiset yhteiset kilpailut. Kisat järjestettiin Riihimäellä ja mentiin ensin 70cm. Tuloksena tuli yksi aikavirhe uusinnasta ja oltiin tuloksissa 9/25. <linkki videoon radasta>


Toinen luokka minkä menimme oli 80cm. Siinä saatiin 4virh.p yhdestä pudotuksesta. Olin kuitenkin tyytyväinen sekä hevoseen että ratoihin. Pudotuksella ei sinänsä ollut mitään suurempaa syytä, hevonen ei vain nostanut jalkojaan tarpeeksi.
<linkki videoon radasta>
Seuraavissa kisoissa käytiin Takkulassa, Lahdessa. Ensimmäisenä luokkana mentiin 70cm. Tuloksena saatiin 0-0 mutta rata ei ollut mitenkään hyvä. Ettan alkoi jo väsyä uusinnassa ja hypyille ei oikein halunnut löytyä paikkoja. Lopulta oltiin 7/22 ja ensimmäisiä ei sijouttuneita.
Toisena luokkana mentiin 80cm AM5 arvostelulla joka tarkoittaa että uusinta ratsastetaan erikseen koroitettuna eli 90cm korkeudella. Päästiin ensimmäisestä vaiheesta läpi ja rata oli oikein hyvä. Toisessa vaiheessa tuli yksi puomi ja pari hieman outoa hyppyä. Olin kuitenkin tyytyväinen, hevosella oli pitkä päivä takana.

Linkki: Kisoissa kuvattu MyDay video
Seuraavana oli oman tallin tallikisat. Mentiin enisn 80cm luokka. Saatiin uusinnasta 4 virhepistettä pudotuksesta johtuen. Tällekkään pudotukselle ei ole sen suurempaa syytä, vauhtia oli ehkä vähän liikaa ja hevonen otti takajaloillaan puomin mukaan.

Seuraava luokka oli 90cm. Päästiin koko rata läpi ilman estevirheitä, mutta itse mokasin perusradan jälkeen kun luulin että ei päästy uusintaan mutta sitten oltiinkin päästy, joten siitä johtuen 4vith.p.

<linkki 90cm videoon>


Tämän kauden viimeiset kisat olivat PoM cup ensimmäinen osakilpailu joka järjestettiin meidän omalla tallilla. Mentiin 80cm ja 90cm joita molemmista tuli yksi pudotus perusradalla. Niihin pudotuksiin ei ollut mitään sen suurempaa syytä, hyppy ei vain riittänyt. Näin jälkeenpäin ajatellen pudotukset voivat hyvinkin johtua siitä että Ettanilla oli jo tässä vaiheessa hiekkaa vatsassa eikä se mielellään hypännyt pitkiä hyppyjä.


Tämän jälkeen Ettan siis jäi saikulle, ensin hiekan takia ja sitten kaviokuumeen. 


Kisakausi 2016:


7 kilpailua
11 starttia
1 voitto
1 neljäs sija
3 koulustarttia
8 estestarttia

Tämä ei nyt todellakaan ollut mikään loistokas vuosi kisojen kannalta, mutta vastahan Ettan tuli meille. Olemme nyt tutustuneet toisiimme ja ensi vuonna päästään sitten kisaamaan kunnolla! Jos vertaa viime vuoteen niin satrttasin Silverin kanssa 14 strattia ja saatiin 7 ruuskuketta vaikka poni jäikin saikulle loppukesällä. Ensi vuonna sitten enemmän kisoja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!