maanantai 19. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 19: Hevosia Porvoon ratsutallilta

Tässä luukussa kerron vähän enemmän joistain ratsastuskoulun hevosista jotka asuvat meidän tallilla. Tässä ei siis todellakaan ole kaikki hevoset, otin vain ne joista minulla oli itse otettuja kivoja kuvia :)


 Ensimmäisenä meillä on Master, tutummin Masi. Masi on 145cm korkea poniruuna. Itse en ole ikinä Masilla ratsastanut, mutta se menee oikein hyvin koulu ja estetunneilla.Tämä hevonen on Ophelia eli Olli, joka on jo aika iäkäs. olli on ollut todella monen suosikkihevonen sen takia että se on vauhdikas mutta samalla kuuliainen. Olli ei kuitenkaan enää ole tunneilla ja sen aika alkaa olla vähissä. En ole ratsastanut Ollillakaan.

Seuraava hevonen on Tiina eli Ninni. Ninnikin alkaa olla jo aika vanha mutta on monen suosikkihevonen. Sillä on kuulemma todella ihana ravi ja on muutenkin tasainen ratsastettava. En ole itse mennyt Ninnillä koskaan.Tämä seuraava hevonen on Pretty eli Lätty. Lätyllä olen mennyt ehkä n. 5 kertaa, siitä on kuitenkin jo aikaa. Lätty ei kuitenkaan ole yhtään minun tyylinen hevonen, se on liian hidas. Lättykin alkaa jo olla aika vanha mutta on todella luotettava ratsu ja siksi se näkyy paljon alkeistunneilla.


Seuraavaksi vuorossa on Alegro. Alegroa kutsutaan myös Alpoksi. Se on syntynyt vuonna 2007 ja on kilpaillut korkeampia luokkia esteratsastuksessa. Alpo on kiltti ja luotettava hevonen ja se tykkää hyppäämisestä. Itse en ole Alpollakaan mennyt.Tämä on Baltic hannover ruuna nimeltään Cubas eli Basse. Olin n. vuosi sitten mukana koeratsastamassa sitä, mutta sen jälkeen en ole sillä mennyt. Basse on yksi niistä hevosista oka on yleensä mukana kilpailuissa. Se mnee koulua ja esteitä mielellään. Basse on syntynyt vuonna 2006 ja on 166cm korkea.


Tämä seuraava poni on shetlanninponi nimeltään Boss Boy eli Bosse. Kun alotin ratsastuksen 8v sitten Bosse oli aika villi ja ihan normaali poni jolla aina oli pilke silmäkulmassa. Nykyään Bosse on jo sen verran vanha että se on rauhoittunut ja menee todella nätisti pienten lasten tunneilla.Tämä seuraava poni on nimeltään Emily. Emppu oli minun suosikki kun aloitin ratsastuksen. Emily on kiva ratsastaa ja se hyppääkin helposti. Emilyllä ratsastaa oikeastaan vain lapset sillä se on sen verran pieni ja siro. Vaikka Emily alkaa olla jo vähän vanhempi niin se jaksaa hyvin ja on hyvässä kunnossa.


Sitten seuraavana on varmaan oma suosikkini ratsastuskoulun hevosista, Lassus. Se on herkkä ratsastaa ja se hyppää hyvällä tekniikalla. Lassus on myös nuoremmasta päästä. Lassus on varmastikkin yksi suosituimmista hevosista.

Tässä löytyy video siitä kun menin Lassuksella estetunnille joskus viime vuonna:


Viimeisenä löytyy Maya eli Maija, joka on 2008 syntynyt shetistamma. Maija osaa myös vetää kärryjä ja on monitoimiponi. Maija tuli ratsutallille vasta tänä vuonna.


Enemmän ratsutallin hevosista ja poneista löytyy tästä.

Huominen luukku ei tule aamulla normaaliin aikaan sillä minun on pakko julaista se manuaalisesti.

Käykää myös osallistumassa blogin tietovisaan joka löytyy tästä :) Tänään on viimeinen päivä osallistua!

4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja hyvin osasit kirjoittaa hevosista! Kaikki kuulostavat oikein ihanilta. <3

    VastaaPoista
  2. Lassus, Maija ja Masi on mun lemppareita! Lassus todellakin on monen suosikki,ja Maija on sellainen pieni ruutitynnyri <3

    VastaaPoista

Kommentoi tähän alle, kiitos♥

Kommenttisi näkyvät sen jälkeen kun olen hyväksynyt ne, joten älä lähetä kommenttia uudelleen. Hyväksyn kaikki kommentit. Otan ilomielin vastaan rakentavaa kritiikkiä, kiva jos lukiat haluavat kertoa mielipiteensä niin että voimme tehdä yhdessä tästä blogista entistä paremman!